K prvnímu odstavci dotazu
Jaký "papír" byste od uvedeného zaměstnavatele svého manžela chtěla? Píšete "Papír od nich žádný nemám, jen tu dohodu o provedení práce."
Požádal Váš manžel uvedeného zaměstnavatele o Potvrzení o zdanitelných příjmech?
ZDP § 38j / odst. 3)
Aktivita je na straně poplatníka daně, ne na straně plátce daně. Tj. na straně Vašeho manžela. Ne na straně zaměstnavatele.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
9. 3. 2020 11:25
Manžel má HPP, pracuje jako OSVČ a měl dohodu o provedení práce, zaslali mu 8500, že to je už strženo z 10.000 Kč 15 %. Musím těch 8500Kč někde uvádět? jako příjem? Papír od nich žádný nemám, jen tu dohodu o provedení práce.
Má ještě jednu DPP u jiné firmy , kde poslali potvrzení o zd.příjmech ze závislé činnosti /2400Kč/s tím, že strhli 360Kč (15% srážkovou daň). Peníze ale obdržel až v lednu 2020. Takže tam ten příjem je až za tento rok. Píší tam o příjmech vyplacených nebo obdržených do 31.1.2020, tak to nechápu, v daňové evidenci dávám příjmy za rok 2019 jen ty, co jsem obdržela v roce 2019, teď mě zmátli tím potvrzením o zdanitelných příjmech. Pokud by se tyhle příjmy nemuseli uvádět do přiznání, bylo by to pro mě jednodušší, pokud ano, tak u tohoto příjmu si tedy nejsem jistá, za který rok uvést.
Moc děkuji.