Dohoda o provedení práce-vedlejší příjem do 10tis.

• (neregistrovaný)

9. 3. 2020 11:25

Manžel má HPP, pracuje jako OSVČ a měl dohodu o provedení práce, zaslali mu 8500, že to je už strženo z 10.000 Kč 15 %. Musím těch 8500Kč někde uvádět? jako příjem? Papír od nich žádný nemám, jen tu dohodu o provedení práce.

Má ještě jednu DPP u jiné firmy , kde poslali potvrzení o zd.příjmech ze závislé činnosti /2400Kč/s tím, že strhli 360Kč (15% srážkovou daň). Peníze ale obdržel až v lednu 2020. Takže tam ten příjem je až za tento rok. Píší tam o příjmech vyplacených nebo obdržených do 31.1.2020, tak to nechápu, v daňové evidenci dávám příjmy za rok 2019 jen ty, co jsem obdržela v roce 2019, teď mě zmátli tím potvrzením o zdanitelných příjmech. Pokud by se tyhle příjmy nemuseli uvádět do přiznání, bylo by to pro mě jednodušší, pokud ano, tak u tohoto příjmu si tedy nejsem jistá, za který rok uvést.

Moc děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 9. 3. 2020 12:00

katka2 (neregistrovaný)

Jen doplnění - §6 není DE v §7, do § 6 dáváte příjmy za rok 2019 vyplacené do 31.1.2020.

• 9. 3. 2020 15:20

. (neregistrovaný)

K prvnímu odstavci dotazu

Jaký "papír" byste od uvedeného zaměstnavatele svého manžela chtěla? Píšete "Papír od nich žádný nemám, jen tu dohodu o provedení práce."

Požádal Váš manžel uvedeného zaměstnavatele o Potvrzení o zdanitelných příjmech?

ZDP § 38j / odst. 3)

Aktivita je na straně poplatníka daně, ne na straně plátce daně. Tj. na straně Vašeho manžela. Ne na straně zaměstnavatele.

• 9. 3. 2020 20:23

Iva D. (neregistrovaný)

No, mě překvapilo, že jsme dostali od toho jednoho zaměstnavatele to Potvrzení o zdanitelných příjmech a od druhého ne. Samozřejmě bych mohla o to požádat. Ale když píšete, že nemusím do přiznání uvádět, tak to vlastně nepotřebuji ne?
      Děkuji

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).