Zdravím, ano - srážky ze mzdy lze provádět pouze z čisté mzdy (hrubá-SP-ZP-daň, nikoli+bonus), na daňový bonus a případně další plnění podle mého názoru přikázání jiné pohledávky dopadá. Mezi námi - nač riskovat pokutu 50000 a snažit se dělat povinným advokáta. Některé dřívější exekuce (např.Dopravní podnik Praha+Sokol+Podkonický = lístek za 24 Kč+náklady 100000 Kč) jsou ultraprasecké, ale ty novější ve spojení s možností oddlužení jsou … prostě normální.
Pohledávka postižená tímto typem exepříkazu by v něm měla být vždy přesně uvedená a měla by být existentní ke dni doručení exepříkazu vám. Blíže viz NS 20 Cdo 1128/2004 http://kraken.slv.cz/20Cdo1128/2004
Děkuji za vyjádření.
Prohlížela jsem totiž exekuční příkazy a některé si výslovně žádají právě daňový bonus, a to i v budoucnu vzniklý + přeplatek na dani, někteří uvádí jen daňový bonus a někteří píší daňový bonus dle paragrafu 35c.
Tak jsem jen polemizovala nad tím, zda vydat přeplatek na daňovém bonusu z ročního zúčtování.
Děkuji!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
10. 3. 2020 20:41
Dobrý večer všem,
zajímal by mě názor ostatních v rámci exekučních příkazů.
Pokud obdržíte exekuční příkaz přikázáním jiné peněžité pohledávky, konkrétně na daňový bonus, berete jej jako příkaz na měsíční bonus a automaticky i na případný doplatek v ročním zúčtování?
Děkuji