Nemovitost u sro

• (neregistrovaný)

11. 3. 2020 21:07

Dobrý večer, měla bych dotaz, předem moc děkuji za jakékoli poštouchnutí ;-) Sro - jediný společník vlastní nemovitost, kterou vložil do společnosti a z 50% jí odepisuje vč. veškerých nákladů. Na tuto nemovitost si bral hypotéční úvěr. Jde mi teď o úroky z hypotéky, zda si je může uplatnit v ročním zúčtování. Zarazilo mě to, protože vlastníkem v KN je společnost, smlouva je na jméno společníka, určeno pro vlastní bydlení ale jen s poloviny. Mohu tedy uplatnit polovinu úroky anebo nic? Ptám se protože v minulých ročních zúčtování to má, ale já váhám...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 3. 2020 21:35

vladík

Myslím, že pokud je nemovitost vložena do s.r.o. je jejím vlastníkem a soukromé bydlení společníka nelze řešit jako u FO podnikatele krácením nákladů na 50% ...a když v ní bydlí, nechápu důvod toho vkladu, tím si všechno jen zkomplikovalm, já bych neuplatnila úroky vůbec, a přemýšlela bych o tom jak vyřešit to jeho badlení ve firemní nemovitosti...

• 11. 3. 2020 21:45

E. (neregistrovaný)

Já se v tom celkově nemohu vyznat, zůstatky účtů nesedí, nic není v pořádku. Karty majetku taky nejsou a mám jen informaci, že nemovitost účtují 50/50 (na KN je vlastníkem sro) a teď mám z toho chaosu připravit závěrku? Každopádně úroky vyloučím a budu tedy řešit co dál urovnat.... A co myslíte Vy, jak by jste řešila ten postup s vlastním bydlením?

• 12. 3. 2020 8:16

vladík

Měl by možná firmě platit nájemné...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).