Re: Rovnoměrný odpis, kontrola - PROSÍM
No právě, podle odpisové tabulky ( nové ), je dpis majetku 5 let ! Opravdu mohu ( musím ) odpis uplatnit i v r. 2009?
Děkuji
xxxxxxxxxxx
Andy, našla jsem to ve starším disk. příspěvku tady na fóru, navíc mi to tak přepočítal i můj účetní software.
Určitě bych neměla odvahu odepsat (daňově) víc, než kolik "dá" koeficient.Třeba se ještě někdo ozve. (a v předchozím příspěvku jsem se pěkně u koef. překlepla...)
Myslím že je správně že se to doodepíše v r. 2009, protože odepisování začalo v r. 2004, kdy byly ještě jiné koeficienty, které počítaly s delší dobou odepisování, proto nebyla odepsána taková částka, která by odpovídala "dnešním" sazbám. Rozdíl tedy spadne do r. 2009.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
16. 12. 2005 15:00
Potřebuji se ujistit, zda jsem vypočetla správně odpisový plán při změně koeficientu v tomto rece. Rovnoměrný odpis, 2 odpisová skupina
PC 2004 46.645,-, odpis 3.965,- ( koef. 8,5 )
2005 odpis 10.379,- ( koef. 22,25 )
2006 odpis 10.379,-
2007 odpis 10.379,-
2008 odpis 15.508,-
Děkuji moc