Udělala jsem si zálohu před datovou uzávěrkou, tak se mohu vrátit zpět do roku 2019. Když se tedy vrátím, jak to mohu napravit? Asi k tomu došlo z důvodu, který uvádíte.
Ale ztratíte všechny zaúčtované a zaevidované položky, které jste od okamžiku zazálohování dat do programu zadala. Nenapsala jste, který z účetních SW používáte. Opravdu by to chtělo spíš individuální konzultaci s účetní, která daný program používá a má potřebné znalosti programu.
PS. Sama odděluji jednotlivé roky (dělám datovou závěrku) nejdříve až v okamžiku, kdy mám v ruce rozhodnutí Valné hromady se schválením účetnictví daného období. Většinou až v září - říjnu následujícího roku.
Zkontrolujte zda jsou správně částky u
Počáteční stavy účtů k 1.1.2019
Počáteční stavy salda k 1.1.2019
Účetnictví
Počáteční stavy
Počáteční stavy účtů - tiskové sestavy - Účetní deník v cizí měně
Účetnictví
Počáteční stavy
Počáteční stavy salda (zde se kontroluje v tiskové sestavě Účetnictví - Saldo - sestavit k datu 31.12.2018)
...
Zkopírovaný text ze stránky Stormware:
http://www.sagit.cz/info/diskuse-tema.asp?cd=7&typ=r&detail=47154
Sice starší, ale info v prvním odstavci platí stále.
...
Doporučuji dát dotaz na hotlinku Stormware.
OT. Sama řeším tak, že následující rok v - Účetnictví - Počáteční stavy - Počáteční stavy účtů upravím data podle skutečnosti. Pokud např. účet 311 nemá mít žádný zústatek v EUR a přitom v PZ má + má rozpesáno na dva řádky, tak ručně stav upravím. Ale jak jsem psala, pokud začínáte, tak by to chtělo, aby s Vámi při těchto operacích seděla zkušená osoba, která má práci s SW Pohoda zmáknutou.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
15. 3. 2020 18:48
Ahoj, můžete mi prosím poradit? Právě jsem udělala datovou uzávěrku a když jsem si vyjela obratovou předvahu v EUR tak mám na 701 počáteční stav MD -1946 EUR. Co to znamená? že jsem udělala chybu minulý rok, nebo se to v tomto roce může vyrovnat? Jsem začátečník. Děkuji