Úřednice na FÚ tvrdí, že přiznání je špatně (zrušené pojištění)

• (neregistrovaný)

16. 3. 2020 20:37

Dobrý den, moc prosím o radu. Pomohla jsem kolegyni s daňovým přiznáním. Zrušila životní pojištění, které hradil zaměstnavatel. Příspěvky na toto pojištění platil pouze zaměstnavatel, ona neplatila nic. Toto pojištění zrušila v roce 2019. Vytvořili jsme tedy přiznání (tu krátkou verzi) a příspěvky zaměstnavatele od roku 2015 do roku 2019 jsem přičetla k příjmům od všech zaměstnavatelů - ř. 22. K tomu jsem vyplnila přílohu 2, kde jsem napsala důvody podání daňového přiznání - tj. zrušení životního pojištění hrazeného zaměstnavatelem a příspěvky za jednotlivé roky 2015 - 2019 jsem tam vypsala a uvedla i jejich celkový součet (1 rok došlo ke změně výše příspěvku, tak jsem to tam radši popsala). K přiznání jsme dále přiložili Potvrzení o zdanitelných příjmech za roky 2015-2019, kde na ř. 15 jsou vidět příspěvky zaměstnavatele.
    Dnes mi ale vyděšená kolegyně volala, že ji volala paní z Finančního úřadu, že je přiznání špatně a musí se celé předělat i s přílohou. Že se nejedná o příjmy ze zaměstnání, ale o ostatní příjmy a máme je uvést do správného řádku. No nejdřív jsem se taky vyděsila, že jsem špatně pomohla, ale ať koukám, jak koukám, tak žádný řádek pro ostatní příjmy nevidím. Nespletla si to paní z FÚ? Nemyslí si, že kolegyně zrušila životní pojištění, které si platila a uplatňovala sama?
    Co myslíte? Nemáte někdo zkušenost s dodaněním pojištění hrazeného zaměstnavatelem? Budu vděčná za radu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).