Mám tentýž případ od 10.ledna. Pí doktorce se nepodařilo na Portál protlačit neschopenku Chorvatky, i když tady žije více let. Pí doktorka neschopenku sama poslala na soc a také lístek na peníze k 31.1. Ale o to jsem ji požádala telefonicky, protože nikdy před tím toto nedělali lékaři, ale zaměstnavatelé. Na Portále ji máme zavedenou s číslem E11111. Ani jsem nezkoušela Přílohu k žádosti posílat datovkou, protože myslím, že by s tím číslem neschopenky neprolezlo. Vytiskla jsem a poslala poštou, ale až koncem února. Včera jsem náhodou ověřovala telefonicky, jestli tam mají vše potřebné pro výplatu nemocenské, tak mě potvrdili, že ano. Zapomněla jsem se zeptat, kde vázne výplata za pár dní v lednu. I když pí doktorka slíbila, že pošle lístek k 29.2., tak ten tam zatím není. Pečuje o dítě, takže ordinaci "zavřela" a nemám šanci se tam dovolat.
Takže ve Vaší datovce nic být nemůže, dokud tam příslušný díl nepošlete Vy nebo lékař.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
17. 3. 2020 10:54
Dobrý den, prosím platí ještě papírové (5ti dílné) neschopenky? Jeden zaměstnance ji přinesl od lékaře a do datovky samozřejmě nic nepřišlo.....
Děkuji za pomoc