Ze stránek ČSSZ
Doporučený postup pro podání žádosti o ošetřovné při péči o dítě do 10 let z důvodu uzavření školského/dětského zařízení (školy)
https://www.cssz.cz/web/cz/-/doporuceny-postup-pro-podani-zadosti-o-osetrovne-pri-peci-o-dite-do-10-let-z-duvodu-uzavreni-skolskeho-detskeho-zarizeni-skoly-
+ je tam plno dalších informací
Dobrý den,
také mám dva případy už od 11.3.2020, kdy se školy zavřely - bohužel na OSSZ nic nevědí, nevědí jak budou vyplácet, kdy budou vyplácet - protože není jasný den ukončení ošetřovného. Rada zněla vyčkat, než bude situace jasnější a poté podat - nepodávat tedy hned. Já budu čekat do 24.3., do kdy trvá nouzový stav a poté si žádost vypsanou školou nakopíruji a vypíšu alespoň na období buď do 24.3. nebo na celý březen a poté dál až bude více informací.
Zkuste obvolat pro Vás příslušnou OSSZ.
Zrovna dnes jsem řešila s MSSZ v Brně. Paní mi přímo řekla ať nikam nic neodesílám dokud nebude po karanténě. Až karanténa skončí a školy a školky se otevřou, teprve poté mám doplnit datum do a odeslat. Dřív to odesílat nemáme.
Momentálně řeším to stejné, co tam jako zaměstnavatel mám napsat....., zkusím doplnit "do odvolání" a odešlu. Se opravdu ti nahoře s královskými příjmy pominuli na rozumu, vůbec netuší, jak formulář vypadá a co se tam vyplňuje. V současné situaci a zmatku by také mohli dotyční čekat na dávky do vánoc a mezi tím se chodit pást, nebo jak si to ta naše pomatená vláda představuje?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 3. 2020 7:12
Prosím Vás, zaměstnanec donesl ošetřovné (na které nastoupil včera) z důvodu zavření školy. Musím ihned zaslat přílohu na OSSZ? Děkuji