Dobrý den,
já jsem se asi špatně vyjádřila. Myslela jsem tím, že v roce 2017 jsem měla DPPO 5510,- a správně zaúčtovala na 591/341. Nicméně v roce 2018 jsem měla DPPO 13870,- a namísto toho jsem na 591/341 zaúčtovala tnovu 5510,-. Potřebuji tu částku změnit na 13 870,- , co mi vyšlo, ale nevím jak. Když jsem udělala závěrku. Snad jsem to tak popsala již správně. Takto mi nesedí vlastně počáteční stav roku 2019. Děkuji Monika
Ano, ten údaj musím změnit, když jsem jej špatně přepsala. Musím přeci mít zaúčtováno správně. Potřebuji tam dostat SPRÁVNOU hodnotu. Tu která vyšla a se kterou jsem DPPO podala. Vím, že jsem špatně přepsala číslo. Jsem také jenom člověk. Prosila jsem o radu, jak toho správně dosáhnout. V žádném případě nechci nic porušit. Jestli je nějaká možnost, jak to napravit v roce 2019, abych ten rok předchozí neotevírala, budu vděčná. Jak to mám jinak vysvětlit. Nechápu, proč jsou lidi tak zlí. To bude asi tou dobou. Promiňte. Zeptám se jinde.
Děkuji Monika
Obecně lze v účetnictví zaúčtovat cokoliv proti čemukoliv, podstatné ale je, aby to bylo správně. Nikdo vám tady nebude radit jak otevřít účetnictví předchozího roku, když to není správné.
Vy máte chybu v závěrce r. 2018, pročtěte si diskuze k opravám chyb předchozích účetních období, v roce 2019 proveďte a okomentujte v příloze.
Mockrát děkuji. Chápu. Již jsem vyřešila. Jsem začátečník a s některými věcmi jsem se v praxi ještě nesetkala. Daňového poradce od loňského roku nemáme. Všichni z okolí jsou plně vytížení, proto se snažím studovat a hledat odpovědi. Ono skloubit všechny poznatky ze zákona s praxí je dosti náročné. Více, když se nemůžete zeptat zkušenějšího. Než člevěku dojdou souvislosti, aby vše použil správně. Zákon můžete znát, ale správně vše použít jde dle mého hlavně s praxí, kterou zatím pořádně nemám. Učím se, ptám se. Ještě jednou moc děkuji. Přeji nám všem pevné zdraví i nervy. Ať vše ve zdraví zvládneme.
Hezký den. Monika
Zeptejte se klidně jinde. Nejlépe u auditora, případně u daňového poradce, který současně s daňovým poradenstvím má živnost i na zpracování účetnictví. Ale nedozvíte se nic jiného, než nyní zde.
NELZE otevřít již uzavřené účetnictví.
Naučte se základy - v tomto případě Opravy chyb minulých období.
Mockrát děkuji. Chápu. Již jsem vyřešila. Jsem začátečník a s některými věcmi jsem se v praxi ještě nesetkala. Daňového poradce od loňského roku nemáme. Všichni z okolí jsou plně vytížení, proto se snažím studovat a hledat odpovědi. Ono skloubit všechny poznatky ze zákona s praxí je dosti náročné. Více, když se nemůžete zeptat zkušenějšího. Než člevěku dojdou souvislosti, aby vše použil správně. Zákon můžete znát, ale správně vše použít jde dle mého hlavně s praxí, kterou zatím pořádně nemám. Učím se, ptám se. Ještě jednou moc děkuji. Přeji nám všem pevné zdraví i nervy. Ať vše ve zdraví zvládneme.
Hezký den. Monika
Ano. Netvrdím, že to mám opravené. Vyřešila jsem s naší bývalou daň. poradkyní, že spolu projdeme a že mi ukáže, co s tím. Je to konkrétní jedna věc, se kterou nyní potřbuji pomoci. Samotné studium a pochopení mi jistě bude trvat mnohem déle. Je mi líto, že ke mně máte pořád útočný postoj. Nic jsem neprovedla. Nicméně i tak Vám moc děkuji a přeji vše dobré. Monika
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 3. 2020 10:40
Dobrý den všem.
Prosím, jak bych mohla zrušit datovou uzávěrku z roku 2018 v pohodě? Píše se, že to nelze. Jsem si ale jistá, že lze. Kdysi na školení nám dával tip školitel, jen nemohu dohledat ten papír, kam jsem si to zapsala.
Omylem jsem zaúčtovala částku DPPO z roku 2017 do 2018.Potřebuji tam dostat tu správnou. Sáhla jsem po špatném šanonu a odklikla i dat. závěrku. Pak jsem si hned všimla. Nic mi to vlastně neovlivní. Účtuje se stejně až po podání. Jen mi nebudou souhlasit zústatky v roce 2019. Potřebuji tam dostat namísto 5510,- částku 13870,-. Můžete mi někdo pomoct? Děkuji Monika