a jste s ním vůbec domluvená, že Vám tu částku vrátí? Chyba je na Vaší straně, musíte mít jeho souhlas.
Správná varianta je přepočítat a opravit mzdy a podat teď už dodatečné Vyúčtování, protože zítra končí řádný termín pro podání opravného. Chybná varianta je srazit mu v ročním zúčtování daní, pokud o něj požádal a pokud opět bude souhlasit s nedoplatkem. Přečtěte si ještě v zákoně, jak správně postupovat, nechce se mi číst a už si tak moc nepamatuji. Ale určitě je to tam popsáno.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 3. 2020 14:11
Dobrý den, moc prosím o pomoc.
Zaměstnanci jsem v 2019 uplatňovala slevu na dvě děti. 1. syn ukončil v září VŠ a začal pracovat, 2. syn stále studuje. Do září 2019 jsem tedy uplatňovala 2.884,- Kč (1267,- a 1617,-) Od října 2019 jsem uplatňovala už jen na jedno dítě. Sleva tedy měla být 1.267,- Kč. bohužel jsem si nevšimla, že mi program uplatňuje částku jako na druhé dítě tzn. 1617,- Kč. Rozdíl je každý měsíc 350,-, za 10, 11 a 12/2019 je to celkem 1.050,- Kč.
Od ledna 2020 si dítě uplatňuje manželka.
Musím přepočítat mzdy za každý chybný měsíc a podat opravné přiznání z příjmů ze záv. činnosti, nebo mohu opravit nyní ve mzdě za únor?