Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 3. 2020 20:57
Dobrý den, neskutečné prosím o pomoc a radu!
Minuly rok jsem neposkvrněna mzdami přebírala po kolegyni v březnu celou agendu a slepe duverovala jejímu nastavení. Bohužel jsem si nezkontolovala mzdové listy ukončených na začátku roku a teď jsem si vsimla, ze se asi 10 lidem neproplatila dovolená při odchodu. Nevím teď jak to řešit. Je to rok staré - jak to řešit? Když jim to v tomto roce doplatime, nejsou problémy s odvody? Někdy v tomto roce máme mít kontrolu z OSSZ, která u nás nebyla 5 let a tohle hned na mzdovem listě uvidi, bojím se jak časté to bylo v letech predtim :(
Dost panikarim a nevím jak to uchopit. Asi 2 lidi, kteří se v tom březnu vyhazovali u nás znovu pracuji - je řešení jim tu dovolenou pridat v tomto pracovním poměru? A u zbytku vzít průměr na dovolenou z poslední výplatní pásky a vynasobitnpoctem neproplacenych hodin a pak jim to doplatit jakým způsobem? Nebude mít ZP a SSZ problém, ze se odvádí za někoho kdo už není rok hlášeny?
Dekuju za jakékoli rady :(