Je to jako normální ošetřovačka na dítě, Březen 2019 až únor 2020, pokud je začátek ošetřování v březnu 2020. Číslo ošetřovačka ze školy nemá, nám říkali, že máme zadat v programu jinou zemi, než Českou republiku, že pak program číslo nevyžaduje. Mám VEMU. Ještě si myslím, že pokud k ukončení ošetřovačky nedojde během března, pošlu přílohu k žádosti o dávku až po 31. 3.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
19. 3. 2020 12:21
Dobrý den,
prosím o pomoc, ještě jsem ošetřovné neřešila. Dnes mi z jedné naší pobočky poslali scan Žádosti o ošetřovné z důvodu zavřených škol, paní tam má vyplněné, že se starala ve dnech 19.3.-xxx,
Mám to tedy teď brát, že má omluvenku z práce a až ošetřovačku ukončí, tak tam napíše například 19.3.-3.4. a originál mi doručí, já potvrdím druhou stranu a vygeneruji přílohu a tu pošlu na sociálku? Rozhodné období je březen 2019-únor 2020? Je to vždy měsíc před vznikem té události?
Tato žádost také nemá žádné číslo, jaké číslo mám zadat do Heliosu při likvidaci Ošetřovné-docházka?
Děkuji za případné rady, bude jich ted chodit hodně a ráda bych věděla jak na to.