OT. Možnost podat Přiznání k dani z příjmu 2019 do 1.7.2020 bez sankce - ale stejně doplatek daně daně z příjmu 2019 ( + zálohy,..) se musí zaplatit v termínech určených zákonem, jinak sankce. Leda že by externí účetní či jediný jednatel společnosti byli v komatu či zemřeli. Pak by to bylo bez sankce. Asi tak?
Pročetla jsem si, co je uvedeno v povídání "Průvodce pro daňové poplatníky v souvislosti s koronavirem" na stránkách Ministerstva financí.
Hlavně jsem si přečetla na stránkách uvedeé odkazy - i ty z roku 2015 ....
Z roku 2015 - to mě děsí ...
Nechci plašit. Ale uvítala bych radu. Pomoc.
Co firmy, u kterých v tomto okamžiku ještě nedošlo ke snížení příjmů/výnosů? Ale odpadla jim účetní nebo odpadl jediný jednatel - ale nemají na to "papír"?
Nebo v tomto okamžiku není ve firmě člověk, který by všechny doklady za firmu naskenoval a poslal externí účetní k zaúčtování a ke zpracování daní? Jak si někteří správci daně jednoduše představují.
Na tohle povídání k žádosti o prominutí / ať již doplatků daní nebo záloh / nepamatuje. Nebo to tam nevidím.
Ano, budoucí žádosti placení o záloh by šly vyřešit, ale co doplatky daní 2019 - jejichž výše není známa, protože není zpracováno Přiznání k dani z příjmu?
psala jsem to tu už 17.3., že to bude pro všechny. koukejte i do historie
https://businesscenter.podnikatel.cz/diskuse/1620001/#o1632541
Děkuji za odpovědi. Vždy nejdříve procházím a hledám informace v historii diskuze. Mě prostě zmátlo to, že jako právnická osoba a plátce DPH má s.r.o. povinnost s FÚ komunikovat pouze elektronicky. Jak původně uvedla ministryně, kdo má ze zákona tuto povinnost, odložený termín podání daně z příjmu právnických osob do 1.7. se ho netýká(tuším, že to bylo 13.3.). Právnické osoby v případě podání DPPO po termínu mají FÚ prokazovat,že podání daňového přiznání přímo souvisí s koronavirem (fyzické osoby a podnikatelé nemusí).Takže jsem se prostě zmátla s tou zákonnou povinností komunikace prostřednictvím datové schránky. Ptala jsem se hlavně proto, kdyby se nestihlo do 6.4.odeslat datovou schránkou, co lze očekávat za sankci. Děkuji ještě jednou všem za odpovědi
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 3. 2020 9:26
V běhu:
Balíček daňových opatření MF a GFŘ
posunutí termínu přiznání k dani z příjmů do 1.7.
možnost bez pokuty podat později KH společně s přiznáním DPH a zaplacením daně
prominutí úroku za pozdní úhradu daně v případě, kdy se prokáže souvislost s koronavirem
zrušení správních poplatků za žádosti
posunutí 3. a 4. vlny EET zatím o tři měsíce
Bezúročné půjčky COVID
možnost získání bezúročné půjčky na krytí provozních nákladů prostřednictvím ČMZRB
poskytnutí ručení a dotace na úroky u úvěrů od komerčních bank ze strany ČMZRB
Připravuje se – tento nebo příští týden:
Prodloužení doby vyplácení OČR ve výši 60 % po celou dobu, po kterou budou žáci doma, na děti do 13 let - zpětně
Proplácení náhrady mzdy zaměstnancům v karanténě – zaměstnavatel vyplácí zaměstnanci 60 % mzdy, stát tuto částku v plné výši proplatí
Proplácení náhrady mzdy zaměstnancům, kteří nepracují z důvodu omezení činnosti firmy (zavření provozu) na základě vládního opatření – zaměstnavatel vyplácí zaměstnanci 100 % mzdy, stát tuto částku proplatí ve výši 80 %
OČR pro OSVČ – živnostenské úřady budou OSVČ (živnostníkům) vyplácet částku 424 Kč /den za děti ve věku 6 až 13 let, pokud OČR nečerpá manžel/ka
O čem se uvažuje – realizace co nejdříve:
Úlevy v odvodech SP a ZP
kurzarbeit
odložení plateb
odpuštění odvodů SP a ZP pro OSVČ