Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 3. 2020 14:11
Dobrý den, prosím, ujistí mne někdo, že jsem informace našla správně? Když plátce DPH vystaví fakturu plátci DPH za stavební práce - mají spolu sepsánu smlouvu o dílo, kde si ujednali, že bude splatná na dvakrát, tedy samostatným dílčím plněním : první po vykonání určitého úkolu a druhá fa po splnění celé práce.
Nejde tedy o zálohovou fakturu, ale o případ, že obě vystavené faktury budou vystaveny v režimu v přenosu, kde bude doplněno, že daň odvede zákazník a přistupuje se k nim k oběma, jako k samostatným klasickým fakturám v přeneseném režimu (kdy DUZP bude vždy den, kdy byla dílčí práce dokončena), a které ve výsledku dohromady dají celkovou cenu ujednanou ve smlouvě o dílo.
Chtěli bychom se tímto vyhnout vystavování zálohové faktury, se kterou nemáme vůbec žádné zkušenosti. Je tento můj popsaný postup správný? Děkuji.