Dovolená nepřetržitý provoz

• (neregistrovaný)

23. 3. 2020 14:15

Dobrý den,
    prosím o kontrolu výpočtu nároku na dovolenou při nepřetržitém provozu Po - Pá (víkendy volné). Celoroční nárok 25 dnů dovolené.
    Počet směn - 175 / rok (11 hod. směny) a vychází mi, že mají nárok na 16,5 dne/rok.
    Počítala jsem 175 / 52 ,286 (počet týdnu v roce) * 5 .
    Nebo se nárok u nepřetržitého provozu, kdy jsou víkendy volné počítá jinak?? Moc děkuji za odpověď.

Pěkný den

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 23. 3. 2020 14:48

Aion (neregistrovaný)

Nejedná se o nepřetržitý provoz, pokud pracují jen Po - Pá. nepřetržitý provoz znamená výkon práce 24 hodin 7 dnů v týdnu.
      Navíc nepíšete, zda se jedná o pracovní dobu nerovnoměrně rozvrženou (krátký, dlouhý týden).
      I kdyby se o pracovní dobu rozvrženou nerovnoměrně jednalo, vyrovnávací období může na základě ujednání v KS činit nejvýše 52 týdnů, nikoliv 52,286.

• 23. 3. 2020 15:21

majda77 (neregistrovaný)

a tak to se omlouvám za špatné vyjadřování, jsem v tomto začátečník, budu velice ráda, když mi to někdo vysvětlí.
      jedná se o nerovnoměrně rozvrženou pracovní dobu Po- pá . takže budu počítat tedy 52 týdnů??

děkuji

• 23. 3. 2020 15:29

Aion (neregistrovaný)

Už jsem vám napsala, že VO může činit nejvýše 52 týdnů. Navíc o KS nic nepíšete.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).