Pokud máte pojištění - storno zájezdu - tak bych to uplatňovala hned, zrušila zájezd....jelikož cestovky
asi vracet moc nebudou, to by asi měla zajistit pojistka. Samozřejmě se vše vyvíjí, ale jistější bude pojistka - to storno je, že čím déle před odjezdem se ruší, tím více vrátí....
Není na co čekat....
Dobrý den, jsme ve stejné situaci, pořád nám nabízejí změnu destinace, změnu termínu... jsou jako hluší. Raději vše rušíme hned, dokud nejsou ty stornopoplatky tak vysoké, čím dřív, tím míň. Nenahádáme se s nimi na ničem, mají své podmínky storna a ani situace, která je, nijak neovlivní jejich přístup.
Syn rušil letenky ještě v první polovině února, když se ještě tak moc nedělo (Řím - byli jsme velmi prozíraví). Na letenky mu strhli nějaký stornopoplatek, hotel vrátili v pohodě všechno. Jen vstupenky do Vatikánu (přednostní, abychom nečekali s davy turistů) pouze přesunuli na jiný termín a dá se s tím ještě hýbat. Také asi dřív než za dva roky nikam nepojedeme, natož do Itálie. Podle původního termínu jsme tam měli být tento týden!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 3. 2020 7:45
Dobrý den, prosím o radu. Již na podzim jsem zaplatila zálohu na zájezd do zahraničí, na který se mělo jet v červnu. Je jasné, že se nepojede dlouho nikam. Cestovka nechce vrátit peníze a nabízí přesunutí zájezdu na jiný termín. Klidně bych jela jindy, ale zdá se mi to nejisté, kdoví kdy zas otevřou hranice. A rozhodně se mi teď v dubnu nechce posílat doplatek, který jim dle smlouvy dlužím, když je jasné, že v červnu nikam nepojedu. Jsou to řádově desetitisíce, pro mě moc peněz. Děkuji za radu!