Kontaktujte okolní obce kdo jim účtuje, dohodněte se s konkrétním člověkem třeba na DPP, zaplaťte ho. To už je riziko podnikání. Starostovi se nedivím, obce mají mnohem přísnější podmínky než podnikatelé, rozhodně nechce dostat u přezkumu (auditu) nějakou výhradu.
Jen pro zajímavost, vy máte svůj SW který umí obce?
taky nějak nechápu, proč jste uzavírala smlouvu, když nejste jako právnická osoba zajistit její plnění. nevím, jak jste velká obec, ale pravděpodobně pod 3000 obyvatel, když píšete obec, a zajistit účetnictví by neměl být problém, asi to nebude každodenní práce na více hodin. že to starostu nezajímá, se nedivím.
jediná rada - manžel po návratu z práce přebere starost o děti a vy budete pracovat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 3. 2020 11:57
Prosím o radu. Založila jsem si s.r.o., z tohoto titulu mám smlouvu s obecním úřadem jako účetní, nejsem zaměstnanec, jsem na mateřské. Mám tři malé děti, pobírám rodičovský příspěvek. Vzhledem k uzavření školních zařízení jsou všehny děti se mnou doma a společně se učíme. Na ošetřovné nemám nárok, vzhledem k mým rodičovským dávkám, manžel také ne, chodí do práce. Bohužel tedy nemohu vykonávat práci účetní. Neustále mi volají naštvaní úředníci z krajského úřadu, a rozčíleně na mě do telefonu křičí ať pracuji, posílám tabulky a že příjde audit. Pokud nebude vše hotovo, dostanu pokutu. Nevím, už jak jim mám vysvětlit tuto situaci. Nezajímá je to. Mohli byste mi poradit co mám dělat ? Starostu to také nezajímá.
Děkuji za odpověď.