Do vašeho příjmu se nepočítají jen příjmy ze zaměstnání, ale i nemocenská, podpora v nezaměstnanosti, důchody, peněžitá pomoc v mateřství......Pokud váš příjem opravdu nebyl vyšší než 68 000,-Kč a byli jste manželé celý rok 2019, pak si vás manžel uplatní za celý rok = 24 840,-Kč.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Kterými nezdanitelnými částkami si můžete snížit základ daně za rok 2025?
Finanční správa opět vyjede do obcí a pomůže s vyplněním přiznání. Kam všude přijede?
Začínající podnikatel: Základní pojmy z účetnictví
OSVČ senioři letos prvně v přehledech uplatní slevu na pojistném. Víme, jak na to
Chování na pracáku má svá pravidla. Porušit je ale může i úřad sám
Zaměstnanci mají poslední šanci vyhnout se daňovému přiznání
26. 3. 2020 16:33
Dobrý den,
mám dotaz.
Manžel je podnikatel, může si odečíst slevu na manželku, když neměla příjmy více jak 68 000,- Kč za rok. Počítají se hrubé příjmy. Pracovala jsem 3 měsíce, hrubý příjmy celkem 67 500,- Kč. To splňuji. Musím nějak doložit výši příjmů? např. z účtárny?
A teď se chci zeptat: má na to nějaký vliv podepsané prohlášení k dani v mém zaměstnání (růžový papír) nebo ne? Jestli to dobře chápu, tak mě odečítali každý měsíc 2070 na poplatníka a teď, když si mě manžel také odečte.
Může celou částku - 24 840 nebo poměrnou část? Nebo to nemá na to vůbec vliv?
Předem děkuji za vaši odpověď.