Sleva na dani - na manželku

• (neregistrovaný)

26. 3. 2020 16:33

Dobrý den,
    mám dotaz.
    Manžel je podnikatel, může si odečíst slevu na manželku, když neměla příjmy více jak 68 000,- Kč za rok. Počítají se hrubé příjmy. Pracovala jsem 3 měsíce, hrubý příjmy celkem 67 500,- Kč. To splňuji. Musím nějak doložit výši příjmů? např. z účtárny?
    A teď se chci zeptat: má na to nějaký vliv podepsané prohlášení k dani v mém zaměstnání (růžový papír) nebo ne? Jestli to dobře chápu, tak mě odečítali každý měsíc 2070 na poplatníka a teď, když si mě manžel také odečte.
    Může celou částku - 24 840 nebo poměrnou část? Nebo to nemá na to vůbec vliv?
    Předem děkuji za vaši odpověď.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 26. 3. 2020 17:04

Jasná (neregistrovaný)

Do vašeho příjmu se nepočítají jen příjmy ze zaměstnání, ale i nemocenská, podpora v nezaměstnanosti, důchody, peněžitá pomoc v mateřství....­..Pokud váš příjem opravdu nebyl vyšší než 68 000,-Kč a byli jste manželé celý rok 2019, pak si vás manžel uplatní za celý rok = 24 840,-Kč.

• 26. 3. 2020 18:26

Marie Krátká (neregistrovaný)

Děkuji za odpověď. Žádné jiné příjmy jsem neměla. Byla jsem zbytek roku doma bez příjmů, jen jsem si platila pojištění, živil mě muž. Příjmy jsem opravdu vyšší neměla. Ještě jednou děkuji za vaši odpověď.

• 26. 3. 2020 19:56

Jasná (neregistrovaný)

Není zač, přeji pěkný večer.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).