tady nejde o to, zda na to má či nemá právo, ale jestli mluví pravdu, tak prostě nemá z čeho vyplatit a kde nic není, ani čert nebere :-( takže soudy.....exekuce.....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
27. 3. 2020 9:30
Dobrý den,
v aktuální situaci mě zaměstnavatel nechal doma s tím, že se jedná o Překážku v práci na straně zaměstnavatele kde by mi měl vyplácet 60% průměrný mzdy. Včera mi ale zdělil, že pravděpodobně nebude mít peníze na vyplacení částky, která mi náleží.
U debaty "mezi 4 očima" dokonce bylo zmíněno neplacené volno anebo možnost nahlasit se na Úřad práce. Mám smlouvu na dobu neurčitou ale bylo mi řečeno že se to "dá udělat" aby mi smlouva skončila a já se mohla registrovat na úřadu a mít nárok pak na 65%.
Takže zaměstnavatel mi dal dvě možnosti: buď zůstanu zaměstnaná ale nedá mi ani korunu, a nebo pujdu na úřad a budu mít 65% s tím, že až krize pomine veme mě zpátky.
Má zaměstnavatel vůbec právo mi něco takového nabízet??A má právo nevyplatit mi žádný peníze (60% jako překážku v práci) ??
děkuji za odpověď