Překážka v práci na straně zaměstnavatele

• (neregistrovaný)

27. 3. 2020 9:30

Dobrý den,
    v aktuální situaci mě zaměstnavatel nechal doma s tím, že se jedná o Překážku v práci na straně zaměstnavatele kde by mi měl vyplácet 60% průměrný mzdy. Včera mi ale zdělil, že pravděpodobně nebude mít peníze na vyplacení částky, která mi náleží.
    U debaty "mezi 4 očima" dokonce bylo zmíněno neplacené volno anebo možnost nahlasit se na Úřad práce. Mám smlouvu na dobu neurčitou ale bylo mi řečeno že se to "dá udělat" aby mi smlouva skončila a já se mohla registrovat na úřadu a mít nárok pak na 65%.
    Takže zaměstnavatel mi dal dvě možnosti: buď zůstanu zaměstnaná ale nedá mi ani korunu, a nebo pujdu na úřad a budu mít 65% s tím, že až krize pomine veme mě zpátky.
    Má zaměstnavatel vůbec právo mi něco takového nabízet??A má právo nevyplatit mi žádný peníze (60% jako překážku v práci) ??
    děkuji za odpověď

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 27. 3. 2020 12:06

Aion (neregistrovaný)

Navrhovat rozvázání pracovního poměru dohodou samozřejmě může, u příslibu opětovného zaměstnání záleží na tom, v jaké míře se jedná o legitimní očekávání. Nlze posoudit, nebyli jsme u toho.

• 27. 3. 2020 12:24

xy (neregistrovaný)

tady nejde o to, zda na to má či nemá právo, ale jestli mluví pravdu, tak prostě nemá z čeho vyplatit a kde nic není, ani čert nebere :-( takže soudy.....exe­kuce.....

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).