Můžete dohledat dodavatele k plnění z chybějící faktury podle čísla bankovního účtu? Zkuste to. Sama hledám na google a většinou se mi to daří. Pokud dohledáte, požádejte ho nejlépe mailem o zaslání opisu faktury, v.s. dokladu by mělo být uvedeno v bankovním výpisu.
OT. Sice pracuji hodně s exelem, ale na vedení DE ho již pár let nedoporučuji. To už je lepší dát pár tisíc za nějaký program na DE. Když mi před lety přišel klient a chtěl, abych podle prvotních dokladů + exel.tabulky kde měl údaje o DPH zpracovala DE tak se moc divil, že by ho to stálo více, než pokud by mi posílal doklady pravidelně celý rok a vše bych mu zpracovala průběžně. Vč. Přiznání k DPH atd.
Dekuji za navedeni, zkusim to dohledat...a jak postupovat, kdyz na tu fakturu nemam uplatneno DPH, tedy jsem si ho neodecetla.a ted bych tu fakturu dala do vydaju?Jelikoz jsem platce DPH tak bych meka do vydaju davat pouze zaklad a takhke kdyz neni tato faktura v DPH tak ji tam zahrnu jak? Bez DPH i kdxz jsem jej neuplatnila? Jste moc laskava...a jeste se optam o kolik cca se poplatek za zpracovani danoveho priznani navysi kdyz DPH vypracovavam a odesilam kazdy mesic? Dekuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
27. 3. 2020 10:23
Dobry den, pripravuji pro daňoveho poradce podlady pro přiznání z prijmu a narazika jsem na problém. Jsem plátce DPH(DPH)posilam mesicne a jde o to, ze jsem dve zaplacene faktury neuvedla do DPH a ted jsem to při připrave podkladu pro prijem a vydaj zjistila ze byly 2 faktury uhrazeny z uctu, jednu se mi podarilo dohledat ale druhou ne, nevim za co to bylo. Zadny ucetni program nemam, vse si vedu v excelu tak, ze si kazdy mesic zpracovavam vystavene faktury a pod to uhrazene a to pouziju pro mesicni priznani DPH. A KH.
Pro prijmy a vydaje pak pouzivam tyto měsíční tabulky v excelu kdy vse sectu a vyjde mi castka prijmu-tedy za vystavene doklady a castka vydaju za uhrazene dokkady a pak prekontroluju s bankovnim uctem abych vedela zda nektere faktury vystavene nebyly uhrazeny az v nasledujicim roce, pripadne proplacene. Postupuji spravne? A jak mam pistupovat u techto dvou faktur hrazenych orevodem, kdy jednu se mu nedari dohledat ale obe nebyky zahrnuty do DPH? Omlouvam se za rozsahly dotaz...s