jejich zaměstnancem jste do 31.3., takže do této doby náhradu za nemoc platí zaměstnavatel
Dobrý den... děkuji a prosím...když půjdu marodit hned druhý den po ukončení PP...prvních 14 dní budu bez ničeho a až 15. den nemocenská a jak to bude se ZP ?
A co případ ..hned po ukonceni PP se zaeviduji na ÚP a v zápětí půjdu na PN..jak mi potom bude vyplacena nějaká náhrada? Ještě jednou mnohokrát děkuji
Původně jste v dotazu uváděla, že jste nemocná už od pondělí, tak nevím, proč tu řešit nějaké coby kdyby.
1. Na své ZP si nahlásíte nemoc v ochranné době a doložíte kopií neschopenky.
2. Po dobu nemoci nebudete muset docházet na ÚP a bude pozastavena výplata podpory.
Opět doložíte neschopenkou.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
27. 3. 2020 18:54
Dobrý večer, ukončila jsem PP v PN. Na PN jsem nastoupila 23.3. a dohodu podepsala k 31.3. Platí i v tomto případě ,že prvních 14 dní i když už vlastně nebudu jejich zaměstnancem, bude platit on a od 15.dne OSSZ?. Moc děkuji