V minulých letech počítali všechny osoby v pracovním poměru, které měli evidovaný mzdový list. Nyní počítají osoby, které mají k danému datu příjem ze závislé činnosti. Asi. Nezkoumala jsem všechny varianty a možnosti. ...
OT. Je to o výkladu - zákona - povídánky FS - nevím. V tomto okamžiku neřeším pokud to neřeší správce daně. Pokud bych to chtěla řešit, poslala bych dotaz na Stormware.
Pokud se odhodláte vykomunikovat to se Stormware a podělíte se s námi o výsledek, budu ráda.
I pracovníkům na rodičovské dovolené se vede mzdový list.
Ale chce to tu větu v POKYNECH přečíst celou, až do konce.
" Počet zaměstnanců – uveďte počet zaměstnanců podle mzdových listů evidovaných k 1. prosinci vykazovaného zdaňovacího období, kteří mají příjmy podle § 6 zákona "
Takže spíš, než zda zaměstnavatel vede tomuto zaměstnanci mzdový list, by nyní mohla otázka znít - Měla zaměstnankyně .p.ř.í.j.m.y. podle § 6 ZDP ?
Děkuji za Váš komentář.
Volala jsem do Pohody a páni mi řekla, že pokud mám vyplněné v programu: místo výkonu práce a pokud ZMC měl prosincovou výplatu s nulovou částkou, tak se vše promítne v pořádku do tiskopisu. Takže odesílám FU tiskopisi (Počet ZMCu a Vyúčtování daně z příjmu..,) se 2x ZMCi.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
28. 3. 2020 12:22
Prosím o radu zkušené.
Máme program POHODU. Vytvořila jsem ZMCům roční zúčtování záloh za rok 2019. Máme 3xZMCe. (1x na MD/RP od roku 2016) nikdo ten rok nemarodil.
Vyjela jsem si formulář: Počet ZMCů ke dni 1.12.19 a Vyúčtování daně z příjmu a vyplňuje se mi počet ZMCů 2 na obou formulářích.
Proč je to tak, když se mi minulé roky automaticky vyplňovaly vždy 3osoby? Co mám špatně a dobře? Děkuji Vám za Vaše rady a odpovědi.