Může se jednat o příjem osvobozený od daně z příjmu FO podle § 4 odst. 1) písm.
b) příjem z prodeje nemovitých věcí nebo z vypořádání spoluvlastnictví k nemovitým věcem neosvobozený podle písmene a), přesáhne-li doba mezi nabytím vlastnického práva k těmto nemovitým věcem a jejich prodejem nebo vypořádáním spoluvlastnictví k nim dobu 5 let; ..
Osvobozený příjem se neuvádí do Přiznání k dani z příjmů FO.
To jsem si myslel.
Takže když jsem vlastníkem od roku 2013 (tedy jsem vlastníkem 5 let) a od toho roku jsem tam měl bydliště (splnil jsem 2 roky bydliště před prodejem), peníze z prodeje jsem do jednoho roku použil na pořízení nového domu (veškerý příjem z prodeje jsem dal na nový dům + jsem si na zbytek musel vzít ještě úvěr), mám tedy osvobozeno?
Ještě jednou děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
30. 3. 2020 7:51
Dobrý den,
v roce 2013 jsme si s manželkou pořídili na úvěr byt. Úvěr byl splacen v lednu 2019. V únoru 2019 jsme tento byt prodali a za peníze z prodeje jsme si pořídili dům. Je tento příjem z prodeje bytu osvobozen od daně z příjmů fyzických osob? Uvádí se to na nějaký řádek v daňovém přiznání?
Děkuji a přeji všem hezký den :)
L.