doporučuji si všimnout, že od loňského březnového puče pana redaktora hovorky došlo nejen k hlubokému poklesu úrovně a návštěvnosti BC, ale hlavně překvalifikoval BC na diskuze o účetnictví (protože nemá a neměl ani páru, co se zde především řeší a kdo zde často odpovídá). a ten dotaz s účetnictvím opravdu nemá nic spúolečného. ji za pana hakena, to byla diskuze obecně o podnikání a všem co s tím souvisí, to byla jiná...
Pokud se ptám na těch správných oddělení, tak mi chodí odpovědi cca do týdne.
PS. Za současné situace čekám budoucí kontroly a doměření (čehokoliv okolo "viru"). Takže doporučuji klientům, aby řešily problémy s daňovými poradci nebo právníky. Dle mého názoru není v tomto okamžiku na místě, aby se interní / externí účetní, která není v dané problematice zběhlá, řídila "radami kolemjdoucích" na diskuzním foru.
Ani v Poradně podnikatel.cz, kde jsou nyní poskytovány rady zdarma a kde rady poskytují poradci pro daně, daňoví a účetní poradci, daňoví poradci,.. nejsou zohledněny všechny okolnosti daných případů a ne všechny rady jsou tak dle mého názoru použitelné.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
8. 4. 2020 10:05
Dobrý den,
mám dotaz ohledně čerpání příspěvku na zaměstnance v režimu A z důvodu nuceného omezení provozu. Na základě usnesení vlády jsme uzavřeli provozovnu motocyklů a náhradních dílů. V tuto chvíli provozujeme pouze servis motocyklů. Ten za určitých podmínek můžeme provozovat a provozujeme ho. Prodej náhradních dílů a motocyklů jsme nahradili částečně e-shopem a částečně tím, že zboží rozvážíme přímo zákazníkům. Podle mého názoru se jedná o nucené omezení provozu, tedy spadáme do režimu A, kdy zaměstnancům musíme vyplatit 100% průměrného výdělku a zpětně žádat o příspěvek ve výši 80%. Nejsou tam ještě jiná omezení či další mě neznámé podmínky?
Děkuji
Petra Kosinová