Tím "přehledem pro FÚ" myslíte Přiznání k dani z příjmu fyzických osob?
Nezdanitelné části základu daně (mezi které MOHOU za určitých podmínek patřit zaplacené úroky z úvěru na pořízení bytové potřeby podle § 15 ZDP), se nezapočívávají do výdajů. Jsou to "nezdanitelné části základu daně" - tj. něco jiného než výdaje spojené s podnikáním.
Do příjmů se nezapočítávají pouze příjmy z vydaných faktur. Ale i např. příjmy od banky za vrácené bankovní poplatky.
Doporučuji - najděte si někoho (účetní, účetního, daňového poradce, daňovou poradkyni,..), který Vám s tímto alespoň v začátčích pomůže.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
9. 4. 2020 13:37
Dobrý den,
mám příjem pouze na bankovní účet. Nemám pokladnu a jsem OSVČ s paušálem 60%.
Jak se řeší v přehledu pro FÚ celkový příjem? Jsou to všechny příjmy co mám na bankovním účtě? Tj. úroky, různé vratky, bonus na dítě, strýc mně poslal peníze nebo jsou to částky POUZE z vydaných faktur, které mně přišli právě na účet?
Mám hypotéku, od banky mám potvrzení o zaplacených úrocích. Tohle se pak započítává do výdajů. Mám 60% paušál, tak že k tomu to dát? Tzv. příjmy - 60% paušál výdej a k tomu mínus tyto úroky z hypotéky?
Hrozně moc děkuji.