Děkuji, ale o tom, že už s ním nežije ve společné domácnosti a pracuje mě informovat měl nebo ne?
Nevadí, já to uznám na sebe to mi nevadí. Nějak mě to netrklo, roky letí, on je tam 15 let a tak nějak se nic neměnilo, že jsem si toho nevšimla. Nedá se nic dělat, jsem blbá.
Ted řeším jak to opravit. To mám opravu otevřít mzdy loňského roku, předělat mzdy a poslat opravu vyúčtování zálohové daně? nešlo by to opravit jen v tom papíře vyúčtování daní?
Firma pošle na FÚ peníze a on nám je bud dá nebo může splácet, to mu asi můžeme poskytnout. Plus vzniknou penále na FÚ.
Jak víte, že dítě nežije se zaměstnancem ve společně hospodařící domácnosti? Zaměstnavatel to uvedl do Prohlášení poplatníka daně a ukončil k určitému datu nárok na daňové zvýhodnění na toto dítě?
Dítě zaměstnance může klidně bydlet jinde než rodiče, může pracovat a přesto může s rodiči sdílet společně hospodařící domácnost.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
9. 4. 2020 19:47
Dobrý den,
zaměstnanec má dítě, uplatňuje slevu a podepisuje mi růžové prohlášení. Jeho dítě přesáhlo věk 26 let, musím hlídat věk dítěte jí jako účetní nebo má povinnost mě informovat o změně a neuplatňování dítěte dál?
Stalo se mi, že jsem si toho nevšimla a dítě mu uplatila tří měsíce nad věk 26 let.
Jak opravím? musím opravit mzdy těch měsíců nebo stačí opravit vyúčtování zálohové daně a doplatit na FÚ? opravíme jako firma nebo on jako fyzická osoba? jemu bylo vyplaceno více, on to vrátí ale musím to nějak proúčtovat s FÚ.
Má někdo zkušenost? děkuji moc