Hlavní navigace

Mohu žádat kompenzační bonus - zákaz ubytování kvůli koronaviru.

  • 10. 4. 2020 11:24

    Dobrý den,
    provozuji jako OSVČ malé rodinné turistické ubytování, které je pro mne a pro manželku důležitou součástí přivýdělku k našim starobním důchodům. (Máme ve svém rodinném domku oddělený apartmán pro max. 4 osoby a nejsme součástí airbn).

    V současné době velikonočních svátků bychom měli obsazeno.
    V souvislosti se zákazem ubytování v období koronavirové pandemie nám hosté zrušili rezervace na květen.

    Protože se nacházíme v centru Moravského krasu máme již od konce loňského roku několik rezervací na ubytování v také na červenec a srpen.
    U některých ubytování, pokud je hosté kvůli koronaviru zruší, budu muset vracet přijaté zálohy a obávám se, že v červnu a možná i o prázdninách kvůli současnému stavu přjdu i o již přijaté rezervace.
    Další poptávka na prázdninové ubytování se nyní pochopitelně zastavila.

    Také nevím, kdy v současné době dojde ke zrušení zákazu ubytovacích služeb a tudíž nemůžeme brát na ubytování ani hosty, kteří by zazvonili přímo u domu.

    S tím co popisuji výše, bych rád znal Váš názor, zda v takovémto případě též mohu Finanční správu požádat o poskytnutí kompenzačního bonusu pro OSVČ v souvislosti s přijatými krizovými opatřeními kvůli epidemii SARS CO-V2.
    V pokynech Finanční správy k vyplnění Žádosti o poskytnutí kompenzačního bonusu v oddílu "B. Požadovaná částka" je totiž hovořeno pouze o období od 12. 3. do 30. 4. 2020 popř. o části tohoto období - do výše 25.000,-- Kč.

    Přeji pěkný den a děkuji za odpověď.
    Otto Nečas.

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).