Dobrý den,
pokud splňujete ostatní podmínky, tak Vám jde o omezení služeb, v tuto chvíli splňujete podle tržeb leden-duben i tuto podmínku.
Je to ruský systém. Podmínka omezení služeb je neurčitá a úředník o ní bude rozhodovat až příští rok, když podáte daň z příjmu a uvedete příjem.
Pak Vám řekne, jak jste se měla dnes rozhodovat.
Hodně zdraví.
OT. Nikdo neví, co bude OK ... až do doby kontroly. Kdy úředník kontrolního oddělení finančního úřadu řekne předložte, dokažte, zdokladujte,... Sice Vám nebude schopný říci co máte předložit, co máte dokázat, co máte zdokladovat - ale bude to chtít. Neunesla jste důkazní břemeno? Váš problém, vrátíte "kompenzační bonus", zaplatíte vč. úroků. Pesimistická předpověď? To ať si každý přebere po svém.
Dobry den mam dotaz, kolega mi neveri, zda ma narok na danovy bonus pro OSVC 25k.
Je v predcasnem starobnim duchodu kde ma omezeny rocni prijem jako OSVC na vedlejsi cinnost a ja si myslim, ze se to tedy na nej nevztahuje a zadost si poda zbytecne. Pobira duchod cca 10k.
Koukal jsem se na stranky MFin. a je tam ve vykladu kdo ma narok bod 1. OSVC pobirajici starobni a invalidni duhod. On ma ovsem predcasny starobni duchod.
dekuji za nazor a preji krasne velikonoce vsem.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
11. 4. 2020 11:32
Dobrý den,
jsem programátorka pracující doma na hlavní živnost OSVČ. Mám nárok na 25 tisíc? Nevím, jak bych měla doložit to omezení po službách v rámci koronaviru. Moje poptávky po službách jsou různorodé. Pokud bych přihlédla na příjmy, tak mají klesající tendenci.
Tj.
Leden 24 tisíc
Únor 29 tisíc
Březen 20 tisíc
Duben zatím jen 15 tisíc a nečekám, že nějaké fakturace přibudou.
Většinou fakturuji pouze jedné firmě, ale ta poslední dobou nemá zájem až tak o programování. Dá se tohle taktéž považovat za omezení ve službách?