Z manuálu pro zaměstnavatele zveřejněném na stránkách mpsv.cz:
Krok 2: Uzavření dohody
1. Dohoda se generuje automaticky po vyplnění žádosti a je současně se žádostí aplikací předána
ÚP ČR. Takto odeslaná dohoda se považuje za podepsanou ze strany žadatele. Tímto se
nezakládá ÚP ČR povinnost dohodu rovněž podepsat.
2. ÚP ČR zkontroluje oprávněnost podepisující osoby, doklad o zřízení účtu (žadatele) u
peněžního ústavu, identifikační údaje žadatele a splnění podmínek pro uzavření dohody.
3. Pokud by ÚP ČR zjistil po doručení chybu, žadateli zašle informaci o stornu žádosti
a specifikaci chyby. Žadatel provede korekci a znovu zašle žádost s nově generovanou
dohodou, přičemž bude umožněno takovýto postup provést i opakovaně.
4. Dohoda se má za uzavřenou, pokud bude podepsaná ÚP ČR a zaslána žadateli zpět datovou
schránkou nebo e-mailem s uznávaným elektronickým podpisem.
My odesílali hned první den a do dnešního dne žádná odpověď z ÚP nepřišla.
Dobrý den, posílala jsem 6.4., 9.4. se mi vrátila dohoda do datové schránky potvrzená.
Dobrý den,
dohoda se vrátila do datovky bez jakékoliv připomínky nebo poznámky tak jsem to brala, že je přijata. Nicméně po vašich reakcích jsem napsala na ÚP email, obratem volal pán a vysvětlil mně, že na dohodě žádný podpis nebude, že neví jak by to stíhali a pokud se vrátila bez připomínek je podepsána elektronicky a je to v pořádku. A pokud si v datovce najedu na vrácenou dohodu najdu někde ikonku pera a to když rozkliknu je tam podpis paní ředitelky ÚP. Nenašla jsem, nicméně beru to, že je dohoda v pořádku a potrvrzená..... Hezký den všem
Zveřejnění uzavřené smlouvy lze zkontrolovat v Registru smluv na stránce
https://smlouvy.gov.cz
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
11. 4. 2020 16:03
Dobrý den,
má už někdo odpověď na registraci v systému antivirus? když jste poslali vše, přišla odpověď o registraci? pokud ano za jak dlouho?
Jde mi o to, jak poznám, zda ta registrace proběhla. děkuji