Pokud máte uzavřenu DPP, pak vám za vykonanou práci náleží odměna. Její splatnost a výplata může být sjednána odlišně od právní úpravy splatnosti a výplaty mzdy (nevíme). Na dohody se nevztahuje právní úprava skončení PP, ale je možné, že jste sjednali zvláštní způsob rozvázání PP (třeba i okamžité zrušení). Pokud ne, je možné ji rozvázat dohodou nebo výpovědí s 15denni výpovědní dobou. Výplaty odměny se můžete domáhat soudní cestou.
Vím, že se ptáte podruhé, a protože dnes je 16. 4., asi jste čekal, že dnes je první den, kdy můžete dohodu zrušit okamžitě a bude vám náležet náhrada mzdy, ale to by platilo u PP.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 4. 2020 8:33
Zaměstnavatel mi nedal výplatu za )nor 2020. Pracoval jsem na dohodu o provedení práce. Smlouvu o tom mám. Práci, jsem vykonával svědomitě a jak nejlépe jsem uměl. Pracoval jsem jako ostraha - psovod. Jednou mi zaměstnanec společnosti řekl, cituji: Co byste dělal, kdy byste nedostal výplatu. A ono se tak stalo od 20 února, kdy jsem měl výplatní termín, jsem nedostal nic. do dnešní doby. Prosím, můžete mi poradit. Děkuji Dušan