Myslela jsem spíš konzultaci, zda vůbec o kompenzační bonus žádat, když tazatel sám uvádí "Až bude jasné, jak to doopravdy proběhlo?"
Protože co vypadalo krátce a jednoduše, má teď dost protichůdných výkladů.
Já si to představit umím.
Analogie s hospodou. Restaurace je uzavřená, nemá hosty, může prodávat přes okénko.
Tlumočník má zavřené hranice, nemá komu tlumočit, může překládat nebo distančně vyučovat.
Jedno mají obě profese společné, málo nebo žádné zákazníky.
Co se týká vzdělání, tak skutečně stejně všichni máme stejnou kvalifikaci = ZŠ, vy snad ne? ZŠ je povinná, tak že jí musel projít každý, tedy i vy. Něco jiného je vyšší a nejvyšší kvalifikace. Nakonec denně nyní vidíme, jak kvalifikace pro něco není tím jediným předpokladem pro to, co člověk v dnešní době může dělat. Celý národ šil roušky. Podle vás by to nikdo, kdo nemá kvalifikaci švadlena, neměl dělat?
Ale ani ta nejvyšší kvalifikace není zárukou toho, že udělá z každého inteligentního a slušného člověka. Ukazuje se to zejména v takových situacích, jako je ta nyní.
Např. spousta právníků se rozhodla poskytovat rady zdarma a jsem přesvědčená o tom, že žádný z nich ve svých radách není arogantní, nezesměšňuje, nepodivuje se nad tím, že potřebují radu a nezdůrazňuje jim, že kdyby se lépe čili, nemuseli by je nyní obtěžovat.
Moje babička říkala, "komu není shůry dáno, v apatyce nekoupí" a já dodám, ani vysoká škola a titul, mu není nic platný.
přesně to si myslím. NĚKTERÉ hospody se mohly zařídit a i tak naprosté minimum z nich dosáhne obratu jako před zavřením.
a argumentovat jako aion tím, že nikdo hospody nezavřel, že byl JEN zakázán vstupu veřejnosti?
tlumočníkům snad někdo zavřel kanceláře? ti nemají ŽÁDNÉ omezení kromě shromažďování.
ještě k tomu tlumočníkovi. srovnávat tlumočníka s hospodou je úplně mimo. kolik tlumočníků si platí nájem provozovny? zaměstnance? kolik jich má vybavení za milion a více které musí splácet?
hospody toto všechno musí mít. takže tlumočník bez zaměstnanců, provozovny, se po dobu krize může nechat zaměstnat a příjem postačující mít bude. berou v obchodech, zdravotnictví i zemědělství.
hospodský se taky může nechat zaměstnat, ale na mzdy, nájem, elektřinu, plyn, vodné, splátky, atd. si asi těžko vydělá.
tož tak asi
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 4. 2020 13:27
OSVČ se pravděpodobně unáhlila s žádostí o kompenzační bonus, žádost odeslána 10.4.2020 (pokles příjmů, menší poptávka po službách)
Může svou žádost vzít zpět, vyčkat do 30.4.2020 a pak případně podat znova? Až bude jasné, jak to doopravdy proběhlo?
Jak to provést?
Díky