Posledním dnem pro podání řádného či opravného Přiznání k dani z příjmu FO 2019 byla středa 1.4.2020 (pokud nebyla lhůta posunuta na základě plné moci předané daň.poradci a pod.). Teprve po tomto datu mohl správce daně vyměřit daň z příjmu. Do tohoto data mohl poplatník podávat daňová přiznání a měnit výši daňové povinnosti klidně každý týden.
Správce daně pošle přeplatky až po 1.4.2020, má na to 30 dnů.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
17. 4. 2020 17:54
Dobrý den, prosím o radu. Dělala jsem pro svoji mámu přiznání za rok 2019. Šla do důchodu v průběhu roku a vznikla jí vratka pár tisíc. Podala na FÚ během února a do dneška nemá peníze. Nikdo nevolal z FÚ, kontakt jsem uvedla.
Je to normální, že to tak dlouho trvá? myslím si, že jsem měla vše správně vyplněné, ale je mi divné, že se nikdo ani neozval a ani neposlali peníze. Myslela jsem, že posílají do 31.3. Máte s tím někdo prosím zkušenost? děkuji moc.