Také nemám nic. Žádost na MPO jsem posílal 6.4.2020 a nemám žádnou zprávu. Možná by stačilo, kdyby MPO aspoň napsalo, že Vaše žádost byla přijata, nemyslím vyřízena.
Stejné to mám i s FÚ žádostí. Posláno 9.4.2020, bez odpovědi.
Takže momentálně bude hodně OSVČ na "nule".
Vše posláno datovou schránkou.
Hlavně, že v TV říkali, že to budou během málo dnů vyplácet. Opět lhali. Je to stejné jako s vratkami na daních, nebo jakýmkoliv českým úřadem. Čekáte min. 20 dnů než něco přijde, přece to nepošlou za 5 dnů od podání žádosti. A když máte zaplatit, nebo něco doplnit, chtějí to do 5 dnů. Fér jednání.
Dobrý den, ošetřovné mi také ještě nepřišlo, žádost jsem posílala také hned ze začátku, kdy byla k dispozici. Bonus 25tis. Kč mi přišel rychle, asi šestý den po podání žádosti. A musím říct, že i všem ostatním, se kterými jsme se o tom bavili, to přišlo do týdne. Jsme v kraji Vysočina. Jinde třeba tolik nestíhají.
Dobrý den,dodnes mi také peníze nedorazili a to jsem odesílala 6.4 2020 žádost.
Opravdu hrozný přístup
Dobrý den, asi na 45 pokus o dovolání se jsem se skutečně dovolala na MPO a zjistila, že moji žádost zatím mají odloženou bokem ... není zamítnuta, ale je třeba ji prověřit. Důvodem je zřejmě skutečnost, že na jedno dítě jsou dva žadatelé.
V našem případě žádal otec dítěte přes DS a matka dítěte posílala poštou. Otci poslali datovkou zpět dotační dokumenty a čeká na penízky, Na ošetřovném se střídali, tedy každý měl polovinu doby.
Paní byla opravdu milá a přiznala, že tam toho je hrozně moc a omluvila se.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
21. 4. 2020 17:20
Dobrý den, přišlo někomu už ošetřovné pro osvč? přijde mi to už docela dlouho po žádosti, ale nikdo nevolal, nic nepřišlo do DS, že by bylo něco špatně. Děkuji za názory. K.