A u cizince z 3.zeme, který má dlouhodobý pobyt, tak uvedu českou adresu? Na ELDP i POZP?
Ještě vás moc poprosím paní Jasná o jednu radu - Slovák v jiné firmě mi hlásil změnu pobytu v ČR a jedna Ruska (s volný vstupem na trh práce) také...změnila jsem v systému a prehlasila na CSSZ, ale měla jsem to také nahlásit na Úřadu práce? :/ To jsem nevěděla, měla jsem zafixovany jen nástup s výstup...provádí se to také na tom stejném formuláři? Budu mít nějak ypostih, ze to pošlu takto pozdě? :/ Děkuji!
Ve všeobecnýxh zásadách pro vyplňování ELDP na webu ČSSZ je uvedeno: "Ulice”: vyplňuje se název ulice bez čísla domu, nemá-li obec uliční systém, nebude tento údaj doplňován. U osob strvalým pobytem vzahraničí se veškeré adresní údaje ELDP uvádějí podle místa pobytu na území ČR. Pokud osoby strvalým pobytem vzahraničí pobyt vČR nemají (např. dojíždějí za prací zpohraničních oblastí Slovenské či Polské republiky), uvede se jejich zahraniční adresa......
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 4. 2020 7:03
Dobrý den,
moc prosím o radu, tapu v cizincich. Zaměstnáváme několik Slovaku, v systému je uvedena jen jejich slovenska adresa (mají tam trvalou adresu dle OP) se kterou byli přihlášení na CSSZ, nikdy nebyla hlášena česká adresa - u všech vím, ze bydlí v Čechách několik let, mají zde pronajaté byty, na Slovensko jezdí tak max na svatky. Měla by být u nich hlášena tedy česká adresa a ta se i uvádět do ELDP? Mám adresu od nich zjistit (stačí v této době mailem?) a nahlásit změnu na CSSZ - uvedu adresu jako adresu pobytu v ČR nebo nějak jinak jako kontaktní adresu?
Zeptám se i na Potvrzení o zdanitelnych příjmech - tam se u cizinců používá jaká adresa? Helios mi tam i u cizinců z 3.zeme kde mám vyplněny přechodný pobyt vyplní vždy zahraniční adresu.
Moc děkuji za radu! Dělám to poprvé tak tapu :)