Číslo občanky v mzdové evidenci?

• (neregistrovaný)

22. 4. 2020 14:34

Dobrý den,

projíždím složky zaměstnanců a ničím kopie dokladů (OP a kartiček ZP), které tam jsou ještě historicky založené. Napadlo mě ale, že nevím, zda mám čísla OP smazat i z Heliosu? Předchůdkyně je má u každého zaměstnance napsané i s platností do...nutno podotknout, že většina evidovaných OP v systému jsou již prošlé a u těch neprošlých stejně nevím zda jsou platné a zaměstnanec nemá už dávno jiné - upřímně pochybuji, že např. po ztrátě běží zaměstnanec nahlásit nový OP (tu povinnost ani nemá, ne?)..
    Má otázka tedy zní - mohu informace o OP ze systému odstranit? Nebo potřebuji tuto informaci k něčemu? Info o OP je tedy i na mzdových listech za poslední roky, mám tuto informaci zabělítkovat nebo listy přetisknout?

Děkuji moc za radu :) Člověk pořád na něco naráží :)

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 4. 2020 14:55

. (neregistrovaný)

Uveďte důvod, proč bylo "historicky" založené. Např. řízení "referentského" vozidla atd.

• 22. 4. 2020 15:17

Vlasta (neregistrovaný)

Přijde mi, že je to sepsané "jak to přijde" - ptala jsem se předchůdkyně podle čeho to řadila a říkala, že pokud to info měla hned a pokud ne, tak to už nevyplňovala, že všechno info měla na kopiích dokladů - ty ale ted mám pokyn vyndat ze složek a zničit, tak nevím, zda a jaká čísla OP evidovat...řekla bych, že máme máme 4 druhy zaměstnanců:

- největší část kancelářští - administrativa + finance + programátoři...u některých je v systému OP uvedeno, u některých ne
      - technici - ti i řídí služební automobil (u nich mám evidovat číslo OP i číslo ŘP?)
      - obchodáci - také využívají služební auto
      - dělníci ve výrobě - když je třeba, tak jezdí někdy ke klientům opravovat stroje, ale bohužel nevím, kteří jezdí a kteří ne

Děkuji

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).