Pokud si někdo službu objednal a poskytovatel ji neposkytl v souladu s obchodními podmínkami (smlouvou), má právo na vrácení peněz, pokud se s poskytovatelem nedohodne jinak. Není možné bez dohody s objednatelem započíst jím zaplacenou zálohu s něčím, co nechce. Jestli byste ustáli, že nic nevrátíte, pokud jste si do smlouvy dali zrušení akce státem, si nejsem jistá. Jednou stejně otevřete.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 4. 2020 15:55
Dobrý den. Mám dotaz za studio (s.r.o.), kde se rodiče potkávají s přibližně stejně starými dětmi. Od 1.týdne jsme všechny lektorky se vším, co klientů nabízíme, přešly do online systému.
Někde jsem učinila i privátní nabídku, která je popsaná v emailu, a byla akceptována. V tomto případě nikoliv. Kromně popsaného je naše nabídka širší, ale vypisovat ji mi nepřijde důležité.
Otevřít budeme moci až 8. června. (kurzy, kroužky pro děti a dospělé - MPO)
Ve VOP studia máme uvedeno pouze obecně: "Studio si vyhrazuje právo zrušit jakoukoli akci. V takovém případě bude klienty včas informovat prostřednictvím e-mailu nebo sms. Případné uhrazené zálohy budou klientům vráceny zpět nebo na základě požadavku ze strany klienta přesunuty na jinou akci pořádanou studiem." Zásah vyšší moci jsme neuvedli :-(
Rodiče chápu, jen mi nepřijde v pořádku nést 100% zodpovědnost. Převod neřeší situaci, kde musí studio nést dál náklady.
Moc vám děkuji za odpověď. Mail přikládám:
"Probrali jsme to s muzem a Vami nabizene alternativy (videa+textove ukoly on-line - co jiz bezi, nebo 15min. videorozhovory s Vami, ci 30%vratku). Nic z toho plne nekoresponduje s tim, co jsme objednali a zaplatili. Tento kurz jsme vybrali mino jine proto, aby se dcera socializovala ve skupine deti a vytvarela si interakce s ucitelkou/autoritou a ne, aby doma doma koukala do obrazovky. Tudiz ani jedna z alternativ pro nas neni akceptovatelna - Kurz/system studia je zalozeny na skutecnem provedeni prace s ditetem - videa pro nas postradaji smysl. Uvitali bychom presunuti propadlych hodin do dalsiho kurzu nebo vraceni 100% vratky propadlych lekci. Kdyz pudjete do obchodu a koupite si Porsche, tak se Vam taky nebude libit, ze dostane Skodovku. Spatnou situaci resi ted skoro vsichni, nejen vy. A timto zpusobem - nucenim Vasich klientu, aby odebirali neco co nechteli a nechteji - nelze. A to nas velmi mrzi. "