OČR při uzavření škol: je státní svátek plánovaná směna?

• (neregistrovaný)

27. 4. 2020 10:19

Dobrý den,
    nevíte někdo, zda na druhé straně "výkazu péče o dítě z důvodu uzavření výchovného zařízení" se do PLÁNOVANÝCH SMĚN mají zahrnout i STÁTNÍ SVÁTKY (Velikonoce)?
    Zaměstnankyně by ten den nepracovala, ale měla by proplacený svátek, tak nevím,
    díky, ekonom ZŠ

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 27. 4. 2020 11:05

(neregistrovaný)

z webu ČSSZ - nejčastější chyby zaměstvatele: " Zaměstnavatel řádně nevyplní údaje o dnech, ve kterých pojištěnec vprůběhu měsíce, za který je o ošetřovné žádáno, pracoval. Za tyto dny se kromě skutečně odpracovaných dnů považují také dny, kdy pojištěnec čerpal dovolenou, nebo mu náležela náhrady mzdy zjiného důvodu" - z toho mi plyne, že zaměstnanec má za svátek příjem (ať již svátek placený průměrem, či nekrácenou měsíční mzdu) a tudíž se svátek bude vykazovat jako plánovaná (odpracovaná) směna... https://www.cssz.cz/documents/20143/557924/priloha_c._1_nejcastejsi_chyby_pri_vyplnovani_tiskopisu_pro_osetrovne.pdf
      /65391d2b-f730-0a2f-6e65-105ed6cc178b
      Ale vyčkejme další názory...

• 27. 4. 2020 11:46

Kara1 (neregistrovaný)

Ano, svátek, který padne na zaměstnancův jinak pracovní den, je dnem, ve kterém měl plánovanou směnu. Např. jeho rozvržení pracovní doby je od pondělí do pátku a v pátek je svátek. Pátek je tedy dnem, ve kterém měl mít směnu (a tu buď odpracuje nebo v ten den nepracuje, protože mu kvůli svátku odpadla a má ji nahrazenou průměrem anebo se mu měsíční mzda nekrátí, pokud je odměňovaný měsíční mzdou).

• 30. 4. 2020 13:30

ekonom (neregistrovaný)

Díky moc, dnes jsem to takto vyplnila a poslala na sociálku, kdyby mi to vrátili, že mám svátky špatně, dám vědět. Hezký prodloužený víkend.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).