ANTIVIRUS - dotaz

• (neregistrovaný)

30. 4. 2020 12:56

Dobrý den, prosím o názor. Dohaduji se zaměstnavatelem, který po mě chce, abych podala žádost o příspěvek v programu Antivirus, že na žádný příspěvek nárok nemáme. Jsme malá výrobní firma, kvůli Covidu není nikomu vyplácena náhrada mzdy. Jistě, máme omezený provoz i dodávky materiálu, ale snažíme se provoz udržet výrobou dopředu, tzv. na sklad a fungujeme. Majitel firmy je přesvědčen, že máme na příspěvek nárok, když máme omezený provoz, nemůžeme jezdit na montáže. Tím pádem nemůžeme fakturovat a mít výdělek. Má takové ty řeči, že si žádají všichni jeho známí a mají to proplacené, tak proč by nemohl on …. Jenže já opravdu nevím, jak mám zažádat, když žádnou náhradu mzdy nevyplácíme. Je nějaká možnost?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 30. 4. 2020 14:02

LiPo (neregistrovaný)

Dejte zaměstnavateli přečíst hned první stránku "Manuálu pro zaměstnavatele" k programu Antivirus:

"Mzdové náklady, které zaměstnavateli budou Programem Antivirus refundovány, vznikají za dobu, kdy není pro zaměstnavatele konána práce. Po tuto dobu je zaměstnancům poskytována náhrada mzdy v souladu se ZP."

• 30. 4. 2020 14:23

Pepi (neregistrovaný)

Ano, ano, to jsem dala a taky se snažila vysvětlit, že opravdu žádné náhrady nevyplácíme, tak je nemůže chtít refundovat. Ale znáte to, v režimu B si našel, že se vyplácí příspěvek za související hospodářské potíže, tak to zkrátka chce. Ach jo.

• 2. 5. 2020 8:56

HTML

ať mu to vyřídí kamarádi, kteří mu tak dobře radí.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).