Tak jen pro zajímavost - teď jsem obvolala všechny možné kontakty od Úřadu práce až po linku 1212 speciálně na Koronavirus. Kolečkem několika hovorů a odkazování na další a další čísla jsem se dostala zpět k prvnímu kontaktu, na který jsem volala a odpověď kupodivu nikdo nezná......
Pro zajímavost - mě z úřadu práce odkázali až na inspektorát práce, protože mi nebyli schopni odpovědět.
Pan inspektor byl příjemný, ale radu mi dát nemohl - jen doporučení: "ať to beru logicky, podle toho co je psáno v manuálu program Antivirus ". Logicky tedy udělám do 27.4. režim A a od 27.4. režim B. Pokud nelze mít ujednoho zaměstnance ve stejném měsíci na "Áčku" i "Béčku", určitě se mi ozvou z úřadu práce sami.
Ještě mě pak upozornil, že to budou kontrolovat. Pokud to bude špatně, mohou dát pokutu a pak celou dotaci sebrat. No není to pěkné !!!!!!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
3. 5. 2020 12:12
Dobrý den,
prosím o radu. Zaměstnavatel uplatňuje nárok na kompenzaci náhrady mzdy (za duben) pro svého zaměstnance - Antivirus v režimu A - v důsledku uzavření provozovny.
Od 27. dubna mohl svou provozovnu otevřít, ale neudělal to vzhledem k tomu, že po jeho službách není v současné chvíli poptávka. Má být tedy od 27.4. na téhož zamce uplatněn Antivirus v režimu B.
Velmi děkuji za odpověď.