Hlavní navigace

Přiznaní daň z příjmu FO - opozdilec

  • (neregistrovaný)

    8. 5. 2020 11:07

    Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jsem za loňský rok jsem byla na strídavě na RD-MD-RD a pracuji na DPP - měsíční výdělek 7tis./měs a zapomněla jsem podat přiznání, je zde také prodloužená doba i pro FO? Pokud ne, tak zda je nutné vůbec podávat - bude to stejně nula..

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 8. 5. 2020 11:38

      . (neregistrovaný)

      Měla jste v roce 2019 u zaměstnavatele, u kterého pracujete na DOPP, podepsané Prohlášení poplatníka daně?
      Měla jste v roce 2019 u zaměstnavatele, u kterého máte uzavřený pracovní poměr, podepsané Prohlášení poplatníka daně? Čerpala jste u tohoto zaměstnavatele v roce 2019 řádnou dovolenou (mezi MD-RD)? Pokud ano, měla jste náhradu mzdy za dovolenou se zálohovou daní, nebo se "srážkovou" daní?

    • 8. 5. 2020 12:53

      Lucie87 (neregistrovaný)

      Na DPP prohlášení samozřejmě mám a u zaměstnavatele na HP podepsaný nemám..a dovolenou jsem čerpala až teď vlastně, tak to bylo jen RD-MD loni. Tak jak tedy? Moc děkuji

    • 8. 5. 2020 13:09

      . (neregistrovaný)

      Přiznání k dani z příjmu FO 2019 nemusíte v tomto případě podávat. Měla jste pouze příjem / odměnu z DOPP/ se zálohovou daní, kterou díky podepsanému Prohlášení pokryla sleva na poplatníka.
      Pokud byste měla v letošním roce u jednoho zaměstnavatele měsíční příjem / odměnu z DOPP/ se zálohovou daní + u druhého zaměstnavatele náhradu mzdy za dovolenou se zálohovou daní, tak byste měla za necelý rok povinnost podat Přiznání k dani z příjmu FO 2020. Bylo by to z důvodu, že jste měla souběžně dva příjmy se zálohovou daní.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).