Usnesení vlády o uzavření obchodů

• 11. 5. 2020 14:56

Dobrý den,

ještě jednou moc prosím o radu, už jste mi odpověděli, ale já z toho pořád nejsem moudrý.
    Kopíruji dotaz - chci si podat žádost o prominutí nájmu na město a potřebuji zjistit, podle kterého usnesení byly uzavřeny prodejny s výpočetní technikou. Prošel jsem všechny usnesení vlády, které se toho týkají zde https://www.vlada.cz/cz/epidemie-koronaviru/dulezite-informace/prehled-vladnich-usneseni-od-vyhlaseni-nouzoveho-stavu-180608/ a vždycky jsem to našel ve výjimce.
    Pan Emil odpověděl - To je pravda, 1 den :) Usnesení ze dne 14. března 2020 č. 211
    Vláda
    I. z a k a z u j e
    1. s účinností ode dne 14. března 2020 od 6:00 hod. do dne 24. března 2020 do 6:00 hod. maloobchodní prodej a prodej služeb v provozovnách, s výjimkou těchto prodejen
    potravin,
    výpočetní a telekomunikační techniky, audio a video přijímačů, spotřební elektroniky, přístrojů a dalších výrobků pro domácnosti,
    ...
    Usnesení ze dne 15. března 2020 č. 214
    Vláda
    VI. zrušuje bod I/1, druhou odrážku usnesení vlády ze dne 14. března 2020 č. 211.

Dle toho chápu, že jsme byli jeden den ve výjimce a pak už ne? Protože je tam nejdřív zakazuje s výjimkou a pak se ten bod zrušuje.

Paní xy odpověděla, že jsme byli pořád ve výjimce, takže jsme neměli mít zavřeno.

Moc prosím ještě o vyjádření, děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).