Při platbě v EUR nezadáváte příkaz k úhradě, ten je jen v CZK. Nevím přesný název v internetovém bankovnictví, hledejte SEPA platba, zahraniční převodní příkaz nebo tuzemský příkaz k úhradě v cizí měně. Zadáte mimo jiné menu platby a údaje o příjemci platby. https://www.csob.cz/portal/lide/ucty/platby/zahranicni-a-tuzemske-devizove-platby
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
11. 5. 2020 15:07
Dobrý den,
založili jsme si EUR účet u ČSOB a nyní mám provést první platbu. Dosud jsem to nedělala, tak se možná ptám trochu hloupě. Však - myslela jsem, že v příkazu zadám částku z přijaté faktury v EUR. Příkaz k úhradě v internetovém bankovnictví mi však nabízí jen CZK.
Na faktuře je celková částka 718,55 EUR, přepočteno 19 634,12Kč.
V internetovém bankovnictví tedy mám zadat tu částku v korunách? To se mi tam pak objevuje info, že "v měně účtu plátce je to 740,77 EUR; tj. 26 505Kč" (dodavatelům platím na jejich EUR účet).
Nebo mám při platbě něco přepočítávat? Vůbec tomu nerozumím. Prosím znalé o radu.
Děkuji.