my jsme jako IATA ag. a Cestovní agentura měli a stále máme zavřeno. Zaměstnanci jsou doma podle §208 se 100% náhradou mzdy a žádali jsme v režimu A. Pokud ale by zaměstnanci byli doma jen na 60% (méně než 100%) pak jde o režim B.
A co se týká nás, tak předpokládáme otevření 25/5 (ostatní - vč.opatření v cestovním ruchu) - co ale budeme dělat to je jiná otázka. Ve chvíli kdy otevřete, tak to bude režim B (příspěvek 60%) Ještě je třeba uvést, že jde o tzv. prostoje, kdy zaměstnanci nepracují !!!! Doufám, že tuto poznámku chápete.
Já tuto poznámku nechápu.
Prostoj je dán přechodnou poruchou na strojním zařízení, v dodávce surovin apod.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
12. 5. 2020 8:48
Dobrý den, prosím o radu. Děláme cestovní kancelář, jde mi o program ANTIVIRUS, v březnu jsme žádali o režim A. nevím jak teď přesně v dubnu. Zda je celý měsíc taky A nebo mělo být o nějakého data otevřeno a tím zbytek B, oni měli zavřeno celý duben. Jde o malou kancelář. Děkuji za odpověď
když jsem se ptala na MZ tak mi napsali, že otvírají 25.5. - cestovní zařízení. Tak nevím