60% náhrada Helios

• (neregistrovaný)

12. 5. 2020 12:12

Dobrý den,

chci se jen ujistit - bojím se, abych neudělala něco špatně ve výpočtu a pak nám kvůli tomu nezamítli dotace :) Mám v Heliosu nastavenou mzdovou složku zkopírovanou z 236 Prostojů - 237, kde jsem nechala vše stejné, jen přepsala procento na 60. Máme zaměstnance celý duben na překážkách, jejich pracovní doba je klasika po-pá 8h, je tedy dobře, že se mi ve výpočtu mzdy u té MS 237 píše 160hod? Vypadá to ale, že v té částce je započítaná i náhrada za 2svátky. Máte to také tak?

Ještě mě napadlo, zda to pak nebude dělat nějakou neplechu při počítání odpracovaných hodin na povinný podíl? Budu tam tuto MS pak započítáváat do odpracovaných hodin příští rok, že? A ty hodiny svátku co tam chybí, tak ničemu nevadí?

Děkuji moc za konzultaci a mějte pěkný den :)
    N.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 13. 5. 2020 7:18

Jasná (neregistrovaný)

Pokud máte v programu 160 hodin, tak to znamená, že se vám tam svátek nedostal. Protože měsíc má 20 prac. dnů + 2 svátky.

• 13. 5. 2020 9:23

Neri (neregistrovaný)

Podařilo se mi spojit se s Heliosem a prý je hodina docházka 160 správně - nenapočítávají se tam svátky, aby se pak nenapočítávaly ty hodiny jako odpracované, až se ta MS použije třeba na výpočet přepočteného stavu na povinný podíl, ale částka náhrady je vypočítaná včetně hodin svátků, tj. za 176h.

Mohu se poradit ještě s výpočtem 60%, abych si zkontrolovala, zda ta mzdová složka pracuje správně? Při kontrole náhrady za duben si zjistím ve mzdových údajích průměrný hodinový výdělek (který se počítá z 1-3/2020) a ten vynásobím 176hodinami a z toho vypočtu 60% a to je částka hrubé náhrady mzdy, je to tak?

Moc děkuji!

• 13. 5. 2020 9:41

(neregistrovaný)

Helios se mi chová stejně... no snad to Asseco má ošéfováno dobře.... Výpočet náhrady, jak popisujete, je dle mě v pořádku. Tak se všichni držme a bojujme!

• 13. 5. 2020 10:51

Neri (neregistrovaný)

Děkuji moc :) No dávám vývoj svého profesního života Assecu na svědomí kdyžtak :D Také držím palce, ať nám to všechno klapne a i případné kontroly projdeme s co nejmenšími komplikacemi :)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).