Moc děkuji za příspěvek. Já to kontroluji dle výplatní pásky a má tam uvedeno, že odpracoval 19dní a neplacené volno 0h. Kontroluji tak celý rok včetně nároku na dovoelné atd.......
Dala mi to přepočítat jedna právnička, protože po něm např. chce zaměstnavatel vrátit vyplacené peníze z dohody o provední práce, kterou měl uzavřenou proto, aby nemusel zaměstnavatel platit velké odvody na SP a ZP. On mu totiž zaměstnavel nedal smlouvu k DPP, ale jaksi zapomněl, že mu dal z DPP mzdový list, potvrzení o příjmech a nějaké výplatní pásky a platil mu to také klasicky na účet. No a jsou tam i jiné slušně řečeno kulišárny, např. srážka ze mzdy za pokutu v zahraničí za špatný stav vozidla atd. atd.. Takže to půjde k soudu a musí to být vše správně.
Ta částka té mzdy za 11/18 neovlivňuje pouze mzdu za 11/18, ale také průměr pro náhrady v 1. čtvrtletí 2019. Také mi nevychází u HPP náhrady mzdy pro 4. čtvrtletí 2018, mají tam 73,20Kč, ale tam to beru tak, že mohou nějakým způsobem zdůvodnit, existují 3 způsoby tohoto výpočtu, z nichž v jednom je možno např. porovnat se mzdou zaměstnanců na obdobné pozici, což já nemohu dle znalosti parametrů jejich mezd určit, takže to bych asi nechala na nich a beru to tak, že to mají u sebe nějak zdůvodněno. Také nemají odvod zdravotního pojištění z neplaceného volna v 11/19, protože nedosáhl ani minimální mzdy.
Pokud by vás ještě něco napadlo, ozvěte se. Moc děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Startují podzimní Dny Marianne. Nabízejí slevy až 70 % i výhody pro platby kartou
WhatsApp mění ceník: Za servisní zprávy a potvrzení objednávek budou firmy platit
Další přešlap Schillerové u EET: Mylně tvrdí, že se zavádí vyšší odpočet na partnera
Z chemie málem propadla. Dnes s její pomocí tvoří unikátní šperky ze živých přírodnin
Tisíce korun zpět na daních. Oblíbená sleva se po letech vrátí
Do evidence startupů povede cesta přes řadu podmínek. Firmy ale čekají daňové výhody
20. 5. 2020 9:27
Dobrý den, chtěla bych vás požádat o přepočet základní mzdy. Mám totiž zkontrolovat jednu mzdu po jiné účetní a nemohu se na její částku vůbec dostat. Tak tedy: jedná se o výpočet mzdy za 1. měsíc pracovního poměru. Zaměstnanec nastoupil do práce 5. 11. 2018 tedy v průběhu měsíce. Odpracoval během měsíce místo 22 pracovních dní, 19 pracovních dní + 1 den byla náhrada za dovolenou. Smluvní měsíční mzda je 15000Kč. Mně vychází klasicky (15000:22)*19=12955Kč + náhrada za 1 den dovolené. Jejich účetní 12345Kč + náhrada dovolené. Existuje snad ještě nějaký jiný způsob výpočtu? Moc děkuji za odpověď.