Hlavní navigace

Ziskovost zakázky

  • (neregistrovaný)

    20. 5. 2020 12:52

    Hezký den,
    mám dotaz. Umíte vy jako účetní spočítat ziskovost zakázky? Můj nový zaměstnavatel to po mě vyžaduje, nikdy jsem to jako účetní nedělala.
    Nemáte prosím k tomu nějaké podklady?
    Moc děkuji za radu

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 5. 2020 13:33

      Aion (neregistrovaný)

      A nechce po vás, abyste spočítala náklady na pracovní místo podílející se na realizaci dané zakázky? Plán MOON u zaměstnavatele někdo zpracovává a vyhodnocuje?

    • 20. 5. 2020 13:39

      Marie (neregistrovaný)

      Mzdové náklady na danou zakázku jsem spočítala, taky přímé náklady jako je materiál nebo kooperace, ale nevím jak do zakázky promítnout ostatní režije? On chce vyčíslit kolik vlastně na zakázce vydělal.
      Moc se omlouvám, ale nevím co je MOON.

    • 20. 5. 2020 13:58

      Aion (neregistrovaný)

      Plán MOON je plán mzdových a ostatních osobních nákladů, sestavuje se za firmu, jednotlivé útvary nebo právě na jednotlivé pracovní pozice. Berou se v úvahu mj. náklady na povinné složky mzdy, průměrná nemocnost (a náklady na ni, nebo naopak úspory), náklady na dovolenou a na očekávané překážky spojené s náhradou mzdy, úspory za MD, RD a neplacené volno, náklady plánované na odměny a další nenárokové složky mzdy... zahrnou se očekávané náklady na SP a ZP za zaměstnavatele .... ostatní osobní náklady, tj. plánované odstupné, odměna za pracovní pohotovost, cestovní náhrady apod.
      Samozřejmě se vychází z určitých zvyklostí u zaměstnavatele, ze mzdových a dalších práv navýšených zaměstnavatelem, z rozvrhu čerpání dovolené apod.

    • 21. 5. 2020 12:44

      k70 (neregistrovaný)

      Každý měsíc toto počítám,jsme stavební firma.Mám tabulku v excelu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).