Živnost můžete přerušit na dobu, kterou si sám určíte, není nijak omezeno ( jen u ŽL na dobu určitou) opětovné zahájení činnosti musíte ŽÚ oznámit. Využijete-li jednotný registrační formulář, bude oznámeno i na OSSZ a ZP. Registraci k DPH můžete zrušit, doložíte vaše snížené obraty, neměl by být problém.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
21. 5. 2020 18:17
Dobrý den, podnikám a jsem měsíční plátce DPH. Zároveň jsem u jedné firmy zaměstnán. Na podnikání nemám nyní moc času a rád bych živnost pozastavil. Na jak dlouho lze živnost pozastavit? Pak bych chtěl požádat o radu jak postupovat - pozastavení nahlásím na živnostenském úřadu, sociálce a zdravotní pojišťovně. Jak s DPH. Předpokládám že budu muset dále podávat nulová přiznání. Lze registraci k DPH zrušit? Za posledních 12 měsíců jsem měl obrat cca 600 tis. Nebo musím se zrušením registrace počkat až nebudu vykazovat nějaký čas žádná plnění? Děkuji moc za radu. Karel