Informativní osobní list

• (neregistrovaný)

27. 5. 2020 8:43

Dobrý den,

prosím vás, chtěla bych se zeptat: nechala jsem si poslat informativní osobní list důchodového pojištění, na konci toho papíru je Přehled dob neevidovaných. Mám tam dvě období, kdy jsem pobírala rodičovský příspěvek do 3 let věku dítěte.

Je, prosím, správně, že doba rodičovské dovolené, je v těch neevidovaných dobách? Budu muset tuto dobu nějak při žádosti o důchod doložit? Třeba rodnými listy dětí?

Nebo jenom účetní zapomněla za ten příslušný rok vystavit ELDP?

Nebo co s tím?

Moc děkuji.

PP

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 27. 5. 2020 9:08

. (neregistrovaný)

Po dobu, kdy jste pobírala rodičovský příspěvek, jste měla zaměstnavatele a u něj čerpala rodičovskou dovolenou? Dívala jsem se teď do jednoho Informativního osobního listu důch.pojištění a doba čerpání rodičovské dovolené je uvedena v oddílu Druh doby jako zaměstnání a dny jsou uvedeny ve Vyloučených dobách.

• 27. 5. 2020 9:23

PP (neregistrovaný)

Ano, po dobu pobírání rodičovského příspěvku jsem měla zaměstnavatele a u něj se čerpala rodičovskou dovolenou.

Jedna z těch neevidovaných dob je z roku 2000: mám kopii evidenčního listu, na řádku je napsáno:
      rok 2000, dny 274, křížky 08,09,10, vyloučená doba 196 a vyměřovací základ Kč

PPM jsem čerpala do 18.7.2000, 1.11.2000 jsem se vrátila do práce a období 1.8.2000 do 31.10.2000, tj. 92 dnů, je uvedeno v tom Přehledu dob neevidovaných

Za reakci děkuji.

• 27. 5. 2020 9:51

Líba (neregistrovaný)

Rodné listy dětí budete při žádosti o důchod dokládat v každém případě. Péče o dítě v době, kdy nemáte příjem, je náhradní dobou do 4 let věku dítěte. Počítá se 100% a řeší se to až při podání žádosti.

Jak to je v informativním listu si teď nevzpomínám. Dotazem na OSSZ nic nezkazíte.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).