Tak v tomhle článku tady na stránkách Podnikatel cz. je opravdu 31.7. : " Řada žádostí v daňovém řízení je zpoplatněna. U jakých je teď poplatek prominut? "
Teď už tomu nerozumím vůbec.
Pokyn GFŘ D-44; vyšel ve Finančním zpravodaji 4/2020 dostupném na webu Ministerstva financí v sekci „Legislativa“. Tam se vše dočtete.
Pokud podate Přiznání k dani z příjmu fyzických osob za rok 2019 nyní a měla jste ho podat v termínu do 1.4.2020, tak bude podané pozdě - ale díky "generálnímu" pardonu ministryně financí nebudete za pozdní podání platit sankce.
Pokud někdo chtěl mít DAP 2019 podané v termínu a přitom to do 1.4.2020 nestíhal, tak měl zvážit podání žádosti o prodloužení lhůty pro podání daňového přiznání.
Posunutí termínu pro podání DAP a prominutí sankci za pozdní podání DAP jsou dvě rozdílné věci.
Přečetla jsem si Fin.zpravodaj a můžete mi prosím potvrdit, že když jsem nepodala daňové přiznání a nezaplatila daň v termínu do 1.4. , tak musím do 31.7.podat žádost na FÚ dle § 259b a § 156? A potom to ještě sdělit na ČSSZ a VZP? Jsem z toho úplně zmatená. Za případnou odpověď moc děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Startují podzimní Dny Marianne. Nabízejí slevy až 70 % i výhody pro platby kartou
WhatsApp mění ceník: Za servisní zprávy a potvrzení objednávek budou firmy platit
Další přešlap Schillerové u EET: Mylně tvrdí, že se zavádí vyšší odpočet na partnera
Z chemie málem propadla. Dnes s její pomocí tvoří unikátní šperky ze živých přírodnin
Tisíce korun zpět na daních. Oblíbená sleva se po letech vrátí
Do evidence startupů povede cesta přes řadu podmínek. Firmy ale čekají daňové výhody
29. 5. 2020 7:50
Dobrý den, dnes jsem se dočetla, že abych mohla podat Daňové přiznání za rok 2019 a zaplatit daň opožděně ( do 31.7) , tak jsem o to měla požádat FÚ písemně.
Předtím jsem to nikde nevyčetla. Je to pravda? To mám asi velký průšvih.