Setkal jsem se s dvěma výklady, do kdy kontrolovat :
Ztráta vykázána v r.2017
1)možno kontrolovat:2018,2019,2020,2021,2022( rok 2022 lze kontrolovat do části roku 2026) -Končí překluze až v roce 2026 ? To by bylo šílené
2)možno kontrolovat 2018,2019,2020,2021,2022., lhuta pro kontrolu končí do 31.3.2023 ?
Platí 1 nebo 2 ?
Třeba budu zase za blbého, ale vším, čím jsem, jsem rád. Chtěl jsem si ten rozsudek přečíst "někdy", tak jsem to udělal teď a nepřipadá mi to jako takové průlomové vítězství nad zlou finanční správou, jak to prezentují všechny ty články.
Možná mi něco ušlo, ale on někdy někdo tvrdil, že ztrátový rok se promlčuje jinak, když je v dalších 5 letech po něm jiný ztrátový rok? Vždyť ztrátu lze odečíst 5 let a pak propadá. Pro finanční správu je jistě žádoucí mít možnost prověřit okolnosti vzniku odečítané ztráty a promlčením ztrátového roku spolu s posledním rokem vhodným k jejímu uplatnění se jí to umožňuje. Od 2011 jsou pokuty i za snížení ztráty. Tak k čemu nějaké řetězení?
Zdravím, poslední rok pro uplatnění ztráty je 2022 a jeho lhůta pro stanovení daně běží 3 roky od termínu pro podání přiznání a to bude nejspíš 1.4.2026. Do toho prodloužení kvůli dodatečnému přiznání nebo probíhající kontroly, maximální délka lhůty pro stanovení daně je 10 let - a jsme 1.4.2036.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
2. 6. 2020 20:48
Pokud je vykázaná ztráta, která není v následujících letech uplatňována, nebyla vůbec uplatněna, Prodlužuje se také lhůta kontroly ?
( po přečtení par. 38r se zdá , že lhůta pro kontrolu se prodlužuje, ano ? )
Děkuji za odpověď